Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stort antal tjurar har rymt ur hage

Strax efter halv tre på tisdagen fick polisen i Berglsagen ett larm av det ovanligare slaget. 

Personen som ringde berättade nämligen att runt 17 tjurar rymt ur sin hage i Rockhammar, Lindesbergs kommun. 

– Vi får faktiskt relativt ofta larm om att djur tagit sig ut ur sina hagar, men inte kanske så många, säger Christina Hallin vid polisen. 

Christina Hallin, presstalesperson vid polisen, berättar om ärendet. 

 – Det var en person som ringde strax efter halv tre så sa att han såg ett 17-tal tjurar som var på rymmen. Det framgår inte hur långt ifrån sin hade de är. Han visste i vart fall att de inte var i sin hage, säger hon. 

Enligt inringaren ska tjurarna befinna sig i närheten av ett pappersbruk. Polisen har dock inte åkt ur dit. 

– Den information vi har fått är att de inte är i närheten av någon väg, så det är ingen fara för trafikolyckor eller liknande. Och de är heller inte ett tättbebyggt område, säger Christina Halllin och fortsätter:

– Det vi har gjort är att vi försökt söka reda på, i de papper vi har, vem som äger de här tjurarna. Sedan har vi hänvisat dem som ringt att ta kontakt med länsstyrelsen för det är länsstyrelsen som har koll på vilka som äger djur i vilka områden. Egentligen är det här inget polisiärt över huvud taget. 

Enligt henne hade polisen sannolikt åkt ut till platsen där tjurarna befinner sig om det hade funnits någon väg i närheten. Vid 16:30 var det okänt för Christina Hallin om bonden lyckats få tilbaka tjurarna i hagen igen eller inte.