Största måltavlorna i Outlaws

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Tomas Leprince

David Larsson, 36, Sandviken 

Foto: Leif Jäderberg

 Ställning i gänget: Sverigepresident för Outlaws. 

 Brott: Dömdes i förra veckan av tingsrätten till tio månaders fängelse för grovt vapenbrott. Larsson erkände vapenbrott av normalgraden men åklagaren hävdade att gängkopplingen är en försvårande omständighet.

 - Det har tingsrätten tagit fasta på när man bedömt straffvärdet för det här, säger Larssons advokat under tingsrättsförhandlingen Carin Carlgren.

 I övrigt har Larsson ett i stort sett fläckfritt straffregister.


Dennis Petersen, 39, Malmö

 Ställning i gänget: Tidigare vice president men i David Larssons frånvaro toppnamn. Var tidigare ledande inom gänget Loyalty BFL. Han var också under en period med i Bandidos. Flera av hans gamla gängkamrater är numera med i Outlaws.

 Brott: Dömdes 2008 till två och ett halvt års fängelse för grovt skattebrott. Är tidigare dömd för vapeninnehav.

 - Som det är nu är jag nummer ett i Sverige, säger Dennis Petersen om sin ställning i gänget.


Peter Bergün, 45, Limhamn

 Ställning i gänget: President för Outlaws avdelning i Ystad. Bergün var tidigare med i Hells Angels. Efter HA startade han gänget Top Dogz som nu gått upp i Outlaws.

 Brott: Sommaren 2008 påträffades ett parti på runt 70 kilo sprängmedel i ett förvaringsskåp på Malmö centralstation. Partiet kunde kopplas till flera personer med kopplingar till Hells Angels, däribland Bergün som dömdes till ett års fängelse. Tidigare dömd för grov misshandel.

 Bergün bekräftar sin ställning i gänget på telefon för Expressen.

 David Boutros, 32 Norrköping

 Ställning i gänget: Medlem i Outlaws och bror till Iskander Boutros. På frågan om bröderna Boutros fortfarande är medlemmar svarade Dennis Petersen tidigare i veckan: "De sitter inne. Det är en fråga vi får ta senare."

 Brott: Nu åtalad för olaga hot och försök till mord efter konflikten i Norrköping i juni där David Boutros skottskadas. Han nekar. Förekommer under fler än 20 avsnitt i belastningsregistret, bland annat för misshandel, grovt vapenbrott, narkotikabrott, häleri och utpressning.

 - Jag kan inte se att det kan vara av någon avgörande betydelse, säger David Boutros advokat Göran Gabrielson om Outlawskopplingen har betydelse i den nu pågående rättegången i Norrköping.


Iskander Boutros, 30, Norrköping

 Ställning i gänget: Medlem i Outlaws och bror till David Boutros. På frågan om bröderna Boutros fortfarande är medlemmar svarade Dennis Petersen tidigare i veckan: "De sitter inne. Det är en fråga vi får ta senare."

 Brott: Nu åtalad för olaga hot och försök till mord efter konflikten i Norrköping i juni. Nekar. Förekommer under nästan 30 avsnitt i belastningsregistret, bland annat för grovt narkotikabrott, häleri, övergrepp i rättssak och misshandel.

 - Det har ingenting med olika gänggrupperingar att göra. Det är inte Black Cobra eller M16 mot Outlaws, säger Iskander Boutros advokat Mikael Abrahamsson om den nu pågående rättegången i Norrköping.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.