Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Storsjöodjuret kan ha fångats på film

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: www.storsjoodjuret.nu

Storsjöodjuret i Jämtland kan vara fångat - på film. En kamera under vattnet har registrerat en ormliknande varelse på knappt fem meters djup.  

- Den är minst en meter stor, säger Susanne Kindström från Svenstaviks Intresseförening.

Sedan midsommar har sex kameror bevakat jämtländska Storsjön i jakt på bildbevis - och vid lunchtid den 21 augusti visade sig en slingrande figur i vattnet vid Hoverberg som ligger vid Storsjöns sydspets. 

 - Det var en väldig överraskning. Just nu finns ingen förklaring. Men det är definitivt ingen ål, huvudet är för brett, säger Susanne Kindström på Svenstaviks Intresseförening som även driver en hemsida om odjuret. 

Väcker internationellt intresse

 Kamerorna indikerar att det rör sig om en levande organism med värme och celler. Nu ska experter granska filmen för att bedöma vidare vad det kan handla om för djur. Susanne Kindström kan inte säga exakt hur stor varelsen är. 

 - Men den är minst en meter stor. Den ser ut som en stor spermie. 

 Filmen har även väckt internationellt intresse. Bland annat har amerikanska NBC visat intresse för att dokumentera jakten på odjuret. 

 - Att det finns någonting där i vattnet är jag helt övertygad om. Någonting är det ju som så många har upplevt, säger Susanne Kindström.

Vad tror DU att det är?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.