Svenske plastikkirurgen Per Gunnar Opitz varnar för en effekt av penisförlängningar: Resultatet märks inte vid erektion.
Svenske plastikkirurgen Per Gunnar Opitz varnar för en effekt av penisförlängningar: Resultatet märks inte vid erektion.

Större snopp - en bluff

Publicerad
Uppdaterad
Norrmännen betalar gladeligen 60 000 för en längre penis hos Danmarks Doktor snopp.
Men operationerna är en bluff, varnar svenske plastikkirurgen Per Gunnar Opitz.
- Penisen blir bara längre i slakt tillstånd inte vid erektion, säger han.
Efter.
Före.
För 60 000 kronor utlovar Doktor snopp, Jörn Ege, fem centimeter längre snopp i slakt tillstånd och 2,5 vid erektion. I norska tidningen Verdens Gang berättar dansken stolt att han gjort 700 förlängningar senaste tio åren och att norrmännen köar för hans tjänster. Förlängs två till fyra cm Hans svenska motsvarighet har praktik i Malmö. Senaste åtta åren har plastikkirurgen Per Gunnar Opitz gjort 300 penisförlängningar. Men det finns ett stort men med dem: - Snoppen får en förlängning på två till fyra centimeter i slakt tillstånd, och mycket lite vid erektion. Många backar ur när de får höra hur det verkligen ligger till. Att utlova flera centimeters förlängning vid erektion är bluff, menar Per Gunnar Opitz. Varför vill killar förlänga snoppen? - Många har inga djupare skäl, utan vill bara stoltsera med en stor penis. I vilka sammanhang vill de stoltsera i bastun? - Många vill göra det av sexuella skäl. Andra har omklädningssyndromet, som jag brukar kalla det. De är skygga för att visa sig nakna inför andra män eftersom de har en liten snopp. Enkel operation Operationen, som kostar 30 000 kronor och görs under lokalbedövning, är tämligen enkel. Per Gunnar Opitz gör ett snitt och lossar penisen från blygdbenet. Sedan får patienten dra i snoppen morgon och kväll i ett halvår. Resultatet: en permanent förlängning. Vad är det för risker? - Jag ser inga risker alls, säger Per Gunnar Opitz. Man riskerar inte att bli impotent.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag