Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Större förtroende för Andersson än Löfven

Regeringens höstbudget rymmer satsningar på totalt 74 miljarder kronor. Såhär såg det ut när Magdalena Andersson höll presskonferens i måndags.
Finansminister Magdalena Andersson åtnjuter ett större förtroende än statsministern, enligt en ny mätning.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Avgående statsminister Stefan Löfven.
Foto: DUYGU GETIREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Väljarna har större förtroende för finansminister Magdalena Andersson (S) än statsminister Stefan Löfven (S), enligt en ny Novusundersökning från SVT.

– Förtroendet för henne är sensationellt högt i den här perioden, säger Torbjörn Sjöström, vd för Novus, till SVT.

Magdalena Andersson ser ut att ta över statsministerrollen efter Stefan Löfven och sedan i mars har förtroendet för henne ökat från 36 procent till nuvarande 45. Förtroendet för Stefan Löfven är 37 procent.

– Att hon har ett så rekordhögt förtroende nu är superintressant, och det förklarar också varför Socialdemokraterna gick upp i väljarbarometern efter att Stefan Löfven sa att han skulle avgå, säger Sjöström.

I undersökningen har Anderssons förtroende mätts utifrån hennes roll som finansminister, inte som eventuell partiledare. 

Förtroendet för de övriga partiledarna är i stort sett oförändrat, enligt mätningen. Men Vänsterpartiets ledare, Nooshi Dadgostar, klättrar från 19 till 32 procent. 

Konstig stämning i riksdagen efter felsägningen: ”Förlåt” 

Här tvingas Magdalena Andersson be om ursäkt till talmannen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.