Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stora internetproblem för bredbandskunder i Sverige

En större störning på Telias plattform gör att tusentals drabbas av problem med internetuppkopplingen.

Klockan 14 på onsdagseftermiddagen var felet löst – men störningarna kan hålla i. 

Flera internetleverantörer i Sverige hade stora driftstörningar under onsdagseftermiddagen. Bland annat Bahnhof, Telia och Telenor. Det på grund av en störning på Telias plattform, som påverkade flera internetleverantörer. 

– Det är en väldigt stor driftstörning i Telias plattform. Det är Sveriges största nät och påverkar våra gemensamma tjänster och drabbar många internetleverantörer, sa Bahnhofs vd Jon Karlung. 

Strax efter klockan 14 var problemet löst. 

– Det var många uppkopplade över hela Sverige som tappade sin anslutning. Det kan ta en stund innan alla anslutningarna kommer i gång igen, säger Roija Rafii, pressansvarig på Telia.

Avbrottet skedde på ett av Telias stadsnät och drabbade kunder över hela Sverige. Vad avbrottet berodde på är inte klarlagt.  

– Våra tekniker kommer att undersöka vad som gått fel med högsta prioritet, säger Roija Rafii.

– Vi kommer att skicka in en incidentrapport om vad som inträffat till Post och telestyrelsen, säger Bahnhofs vd Jon Karlung. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.