Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stormy Daniels krävs på miljoner efter bakslaget

Stormy Daniels krävs på över tre miljoner kronor. Foto: MARKUS SCHREIBER / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s president Donald Trump. Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Stormy Daniels krävs på över tre miljoner kronor. 

Donald Trumps advokater menar att kostnaderna har stigit på grund av ex-porrstjärnans advokats ”aggressiva taktiker”, rapporterar NBC News.

Hon har tidigare stämt Donald Trump för ärekränkning – ett fall som hon förlorade. 

I april tidigare i år stämde Stephanie Clifford, mer känd som Stormy Daniels, USA:s president Donald Trump för ärekränkning.

Den tidigare porrstjärnan har hävdat att hon på en parkeringsplats blev konfronterad av en man som ska ha hotat henne år 2011 för att hon skulle hålla tyst om sin affär med presidenten. Efter att en fantombild på mannen släppts skrev Donald Trump på Twitter:

”En skiss flera år senare på en man som inte existerar. Ett riktigt bluffjobb”. 

https://twitter.com/realdonaldtrump/status/986547093610299392

 

Stämde Trump för ärekränkning

Stormy Daniels svarade med att stämma Donald Trump då hon ansåg att inlägget var ”falskt och ärekränkande”.

Donald Trumps advokater menar att kostnaderna har stigit på grund av ex-porrstjärnans advokats ”aggressiva taktiker” Foto: CRAIG RUTTLE / AP TT NYHETSBYRÅN

Men i oktober kom bakslaget för Stormy Daniels som förlorade i rätten. Domstolen ansåg att inlägget inte kan anses vara en ärekränkning. 

Domstolen instämmer med mr Trumps argument eftersom tweeten i fråga utgör en 'retorisk överdrift' som normalt associeras med politik och det offentliga samtalet i USA”, skrev domaren S. James Otero i ett uttalande. 

Stormy Daniels krävs på över tre miljoner

Nu kommer nästa bakslag för Stormy Daniels. 

Donald Trumps advokater kräver henne på 340 000 dollar – motsvarande 3,07 miljoner kronor – för advokatkostnaderna, rapporterar NBC News.

Under dagen kommer advokaterna att argumentera för sina krav i rätten på måndagen amerikansk tid. Enligt NBC News hävdar de att kostnaderna stigit på grund av ”aggressiva taktiker” från Stormy Daniels advokat Michael Avenatti. 

Stormy Daniels har tidigare hävdat att hon haft sex med Donald Trump 2006 – något presidenten hela tiden har förnekat. Strax före presidentvalet 2016 ingick hon ett tystnadsavtal värt 130 000 dollar.