Porrstjärnan Stormy Daniels stämmer nu Donald Trump – och är beredd att berätta sin historia. Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Porrstjärnan Stormy Daniels stämmer nu Donald Trump – och är beredd att berätta sin historia. Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Vita huset om affären: "Har vunnits till Trumps fördel"

Publicerad

Uppgifterna om sexaffären mellan Donald Trump och porrstjärnan Stormy Daniels har skapat rubriker världen över. 

Nu stämmer porrstjärnan presidenten för att ogiltigförklara det så kallade ”tystnadsavtalet” som hon ingått. 

Enligt Daniels advokat vill hon nu berätta sin version av vad som egentligen hände.

Samtidigt påstår Vita huset kryptiskt att Trump redan har vunnit fallet.

– Jag kan bekräfta att tvisten har vunnits till presidentens fördel, säger pressekreterare Sarah Sanders enligt The Guardian. 

Det var i januari som uppgifterna om porrstjärnan Stormy Daniels möte med Donald Trump först blev kända, genom ett avslöjande av Wall Street Journal. 

Presidenten ska ha inlett en sexuell relation med Stormy Daniels, som egentligen heter Stephanie Clifford, år 2006. 

Presidenten ska ha inlett en sexuell relation med Stormy Daniels, som egentligen heter Stephanie Clifford, år 2006. Foto: BACKGRID USA / STELLA PICTURES BACKGRID USA

I samband med presidentvalet 2016, när flera kvinnor trädde fram och anklagade Donald Trump för sexuella trakasserier, ska Trumps advokat ha erbjudit henne 130 000 dollar – drygt en miljon kronor – för att hålla tyst om affären. 

LÄS MER: Kvinnornas nya offensiv mot Trump

Trumps advokat betalade ur egen ficka

Först förnekade båda all inblandning, men senare berättade Trumps advokat Michael Cohen att han betalat ut drygt en miljon ur sin egen ficka för att hemlighålla relationen.

Relationen mellan Donald Trump och Stormy Daniels ska ha inletts strax efter att Melania Trump fött parets son Barron.Foto: POLARIS/IBL / POLARIS/IBL POLARIS

 

Relationen mellan Donald Trump och Stormy Daniels ska ha inletts strax efter att Melania Trump fött parets son Barron. 

Melania och Donald Trump gifte sig 2005. 

USA:s numera första dam har tidigare slagit tillbaka mot uppgifterna genom sin talesperson Stephanie Grisham på Twitter, som kallade det för "falsk rapportering".

USA:s numera första dam har tidigare slagit tillbaka mot uppgifterna.Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID US

"Kan beskriva hans utrustning"

Trump och Stormy Daniels ska ha mötts med jämna mellanrum och relationen fortsatte en bra bit in på år 2007, har porrstjärnan berättat. 

I en intervju med InTouch Weekly 2011 berättade Daniels att de bland annat möttes i Trumps hotellsvit, där de åt middag, pratade och hade sex.Foto: BARRY SWEET / POLARIS/IBL POLARIS

De två ska enligt henne ha setts på flera olika platser, bland annat har paret setts och haft sex efter en golfrunda i Lake Tahoe 2006, samt vid ett tillfälle i Beverly Hills.

Melania och Donald Trump gifte sig 2005. Foto: MARK REINSTEIN/REX/SHUTTERSTOCK / MARK REINSTEIN/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

I en intervju med InTouch Weekly 2011 berättade Daniels att de bland annat möttes i Trumps hotellsvit, där de åt middag, pratade och hade sex.

Stormy Daniels på röda mattan 2007. Enligt porrstjärnan fortsatte hon och Trump att ses en bra bit in på det året.Foto: MATT SAYLES / AP TT NYHETSBYRÅN

– Vi hade det riktigt bra. Bra samtal i ett par timmar. Man märkte att han var trevlig, intelligent.

Stormy Daniels berättade vidare i intervjun att "sexet var inget galet" och:

– Jag kan garanterat beskriva hans utrustning, om jag någonsin måste.

Melania och Donald Trump i samband med parets förlovning 2004.Foto: JENNIFER GRAYLOCK / AP

Under tisdagen kom uppgiften om att Stormy Daniels stämmer Donald Trump, enligt hennes advokat. 

Stormy Daniels stämmer Trump

Anledningen är att Trumpadministrationen ska ha försökt hota henne att hålla tyst om relationen med presidenten. 

Enligt Daniels har det aldrig funnits något skriftligt avtal som hindrar henne från att prata om den påstådda relationen.Foto: BILL HABER / AP

Enligt Daniels har det däremot aldrig funnits något skriftligt avtal som hindrar henne från att prata om den påstådda relationen.

Trump skrev aldrig under avtalet

I en intervju med NBC News uppger Daniels advokat Michael Avenatti att ”tystnadsavtalet” är ogiltigt eftersom Trump aldrig skrev på. 

Stormy Daniels påstår att hon och Trump hade en sexuell relation. Foto: MEGA CHANNEL / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY

Porrstjärnan uppges nu vara beredd att ge sin version av historien om avtalet bryts.

– Hon anser att det är viktigt att allmänheten får reda på sanningen om vad som hände. Jag tycker att det är dags för henne att berätta sin historia och för allmänheten att bestämma vem som talar sanning, sa Michael Avenatti till NBC News.

Trump har hela tiden nekat till affären.Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

LÄS ÄVEN: Porrstjärnan Stormy Daniels stämmer Donald Trump

Under intervjun uppgav Michael Avenatti på nytt att Stormy Daniels hade haft en sexuell relation med Trump, och att det  var osannolikt att Trump inte kände till "tystnadsavtalet".

Advokaten: Finns fler bevis

Advokaten avslöjade också att det finns fler bevis som ännu inte lagts fram, men ville inte berätta om det fanns foton eller sms som kan bekräfta porrstjärnans version.

Stormy Daniels advokat avslöjade att det finns fler bevis som ännu inte lagts fram.Foto: HAHN LIONEL/ABACA / STELLA PICTURES ABACA

– Den frågan får Stormy Daniels själv svara på, sa han till NBC News.

Vita huset bekräftar tvisten

Samtidigt påtalades tvisten mellan porrstjärnan och Donald Trump under onsdagens pressträff i Vita huset. Pressekreterare Sarah Huckabee Sanders gjorde då ett mystiskt påstående om att presidenten vunnit tvisten.

Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders höll pressträff i Vita huset på onsdagen. Hon påtalade då tvisten mellan Trump och porrstjärnan.Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

– Det här fallet har redan vunnits, säger Sanders och poängterade att Trump nekar till Stormy Daniels anklagelser samt att han inte har betalat porrstjärnan för hennes tystnad.

Advokaten nekar på nytt

Samtidigt kan pressekreterarens plötsliga utspel om händelsen bekräfta att ett kontrakt har existerat mellan parterna, skriver The Guardian.

Pressekreterarens plötsliga utspel om händelsen kan bekräfta att ett kontrakt har existerat mellan parterna, skriver The Guardian.Foto: SACHS RON/CNP/ABACA / STELLA PICTURES

– Jag kan bekräfta att tvisten har vunnits till presidentens fördel, och jag hänvisar till presidentens utomstående rådgivare, fortsätter Vita husets pressekreterare Sarah Sanders enligt tidningen.

Kort efter pressträffen i Vita huset nekade Stormy Daniels advokat Michael Avanetti till påståendet att tvisten skulle ha varit löst.

Stormy Daniels och hennes advokater behöver ett DNA-prov från Donald Trump för att kunna bevisa ett möte.Foto: MEGA CHANNEL / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY

Advokaten poängterade också i en intervju med CBS att porrstjärnan inte hade för avsikt att tjäna pengar på sin berättelse. 

Samtidigt säger han till CBS:

– Jag vet inte om hon i slutändan kommer att begära betalt eller inte.

Förra månaden avslöjade Stormy Daniels att hon sparat den guldglittriga klänning som hon säger sig ha burit under en kväll med Trump 2006.Foto: A.J. SISCO / STELLA PICTURES

Förra månaden avslöjade Stormy Daniels att hon sparat den guldglittriga klänning som hon säger sig ha burit under en kväll med Trump 2006, och som hon inte har tvättat sedan dess. 

Ska DNA-testa klänning

Hon berättade då att hon tänker låta den undersökas för att få fram DNA som ska visa att hon inte ljuger om affären med presidenten.

En annan klänning som stått i fokus vid en tidigare omtalad sexskandal var Monica Lewinskys mörkblå klänning som undersöktes av FBI. Foto: AP / AP PRESSENS BILD

LÄS ÄVEN: Stormy Daniels ska DNA-testa klänning

En annan klänning som stått i fokus vid en tidigare omtalad sexskandal var Monica Lewinskys mörkblå klänning som undersöktes av FBI. 

Behöver Trumps DNA

Under slutet av 1990-talet hade Lewinsky en affär med den amerikanske presidenten Bill Clinton och med hjälp av DNA-analys kunde man visa att Clintons kroppsvätskor fanns på plagget.

Monica Lewinsky har nyligen uppgett i en krönika att hon föll offer för en maktstruktur i samband med den omtalade affären. Något som hon insett först nu i samband med #metoo.Foto: NINA PROMMER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Stormy Daniels och hennes advokater behöver även ett DNA-prov från Donald Trump för att kunna bevisa ett möte.

Presidenten har hela tiden förnekat att han har haft en sexuell relation med porrstjärnan.

Relaterade ämnen
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


öda

Till Expressens startsida

Mest läst i dag