Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stormen Eleanor skapar kaos: Eiffeltornet stängs

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Här slår vinterstormen Eleanor mot Frankrike.

Nu har flera turistattraktioner i Paris tvingats stänga samtidigt som populära skidorter i Alperna stängt ned liftsystemen på grund av ovädret rapporterar BFMTV.

Minst en person har omkommit och 15 personer har skadats i stormen.

Gigantiska vågor piskade in över den nordvästra kusten i franska Normandie vid lunchtid på onsdagen när vinterstormen Eleanor drog in över stora delar av landet med vindbyar på upp mot 140 kilometer i timmen.

– Vågor, vissa av dem fyra meter höga slog in även i skyddade vikar, säger en talesperson för myndigheterna i kustregionen Seine-Maritime till BFMTV.

Ovädret, som har sitt ursprung på Nordirland och redan orsakat stor förödelse på de brittiska öarna, skapar nu kaos över hela Frankrike.

Flera flygavgångar har blivit inställda på olika håll i landet, biltrafiken har dirigerats om då broar varit tvungna att stängas av och det nationella tågbolaget SNCF har även beslutat att ställa in flera tågavgångar då man fruktar att luftburna kablar kan blåsa av samtidigt som träd fallit över rälsen på flera platser.

Skidorter stänger liftarna

Paris är hårt drabbat och flera populära turistmål har tvingats slå igen mitt under julledigheten då hundratusentals människor valt att besöka den franska huvudstaden.

Efter att vindbyar på 140 kilometer i timmen rapporterats runt toppen av Eiffeltornet beslöt myndigheterna att stänga turistattraktionen under onsdagen, flera populära parker har också slagit igen på grund av risken för fallande träd.

"Med anledning av väderförhållandena är Eiffeltornet i nuläget stängt för allmänheten" skriver Eiffeltornet på Twitter.

https://twitter.com/LaTourEiffel/status/948479614124425216

Trots försiktighetsåtgärderna har minst en person avlidit till följd av ovädret. Det var en skidåkare som träffades av ett fallande träd i franska Morillon. Ytterligare minst 15 personer har skadats, varav fyra allvarligt uppger BFMTV. En person vårdas på sjukhus efter att ha träffats av takpannor som blåste ner från ett hus.

Även skidorter i Alperna är påverkade av stormen. Val Thorens, som många svenskar åker till, håller stängt delar av anläggningen på grund av hårda vindar samtidigt som ett större snöfall väntas i regionen och i Val d'Isère är hela liftsystemet nedstängt i nuläget.

Förutom Frankrike berör stormen även Belgien, Nederländerna och Tyskland.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!