Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storbritanniens svar mot Iran – skickar militärfartyg

Anton Gymark går igenom de vikitgaste händelserna.
Storbritanniens premiärminister Jeremy Hunt. Foto: GEORGE CRACKNELL WRIGHT/LNP/SHUTTERSTO / GEORGE CRACKNELL WRIGHT/LNP/SHUTTERSTOCK SHUTTERST
Iran beslagtog i förra veckan den svenskägda oljetankern Stena Impero. Foto: TOMMY CHIA / STENA BULK / HANDOUT / E / EPA TT NYHETSBYRÅN

Storbritannien kommer skicka örlogsfartyg för att skydda frakt genom Hormuzsundet. Det meddelande utrikesminister Jeremy Hunt under måndagen.

Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt meddelande under måndagen att de kommer att öka den militära närvaron i Hormuzsundet. Detta som svar på att iranska styrkor beslagtog en svensk-brittisk oljetanker i fredags.

Jeremy Hunt uppger nu att Storbritannien kommer att skicka militärfartyg som ska skydda frakt genom Hormuzsundet. 

– Vi ska vidta nödvändiga åtgärder för att stödja fartygens säkerhet genom Hormuzsundet, säger Jeremy Hunt, rapporterar Sky News. 

Sätter ihop en sjöfartskyddsåtgärd 

Han säger att Iran inte hade någon rätt att beslagta skeppet enligt det internationella regelverket. 

” Vi kommer nu sätta ihop en europeisk sjöfartskyddsåtgärd för att skydda frakt och besättning i den regionen”, säger Jeremy Hunt enligt Reuters

https://twitter.com/SkyNewsBreak/status/1153337998081167362
Tankern Stena Impero har hamnat mitt i Iran-konflikten – hör rederiets vd Erik Hånell.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.