Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Storbrand rasade – tågtrafiken stoppades

Foto: Blåljusbilder

Tågtrafiken på flera sträckor har påverkats stort av två bränder i Södertälje kommun.

Ena branden började i en ladugård i Järna – bilder visar hur ett stort rökmoln steg på platsen.

Sedan 18-tiden rullar tågen i sakta mak.

Klockan 14.23 kom larmet om branden i en ladugård i Järna. 

– Vi har räddningstjänst och ambulans kallade där. Branden har spridit sig lite till terrängen, men de är kvar och arbetar där, sa Agneta Gustafsson från SOS Alarm vid 17-tiden.

Under eftermiddagen började det samtidigt brinna vid en skog en bit därifrån.

Ingen av bränderna har lett till skador hos djur eller människor.

– Det är ingen som har avförts med ambulans, säger Agneta Gustafsson.

Branden i ladugården skedde precis vid spårområdet. Till en början var det stopp i trafiken mellan Södertälje och Flen. Efter 18-tiden rullar tågen i sakta mak.

Förseningar gäller fortsatt på sträckorna Stockholm – Katrineholm/Norrköping/Linköping/Göteborg/Malmö, meddelar Trafikverket på sin hemsida.

Två helikoptrar beställda från MSB

Räddningstjänsten beställde två helikoptrar från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, för att bekämpa ladugårdsbranden.

– Det stämmer att vi skickat två helikoptrar dit. De stöttar räddningstjänsten som sköter släckningen, säger Therese Rosenblad vid MSB:s presstjänst.

Även polisen har bistått i insatsen.

”Polis och räddningstjänst larmas till en fullt utvecklad brand på en gård utanför Järna. Det finns risk att branden kan spridas till flera byggnader i området. Polisen biträder räddningstjänsten med avspärrningar”, uppgav polisen på sin hemsida.

En förundersökning om grov mordbrand har inletts.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.