Storbrand på skärgårdsö på Västkusten svårsläckt

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Branden härjar alltjämnt på Källö-Knippla i Göteborgs norra skärgård. Bild från tisdagskvällen.

En stor brand härjar i en fastighet på Källö-Knippla i Göteborgs norra skärgård. Under natten har branden spridit sig in i Coop-butiken i den drabbade byggnaden.

– Det är totalskada på lägenheterna, butiken och en restaurang, säger Bosse Florell, larm och ledningsoperatör vid Storgöteborgs räddningstjänst.

Räddningstjänsten larmades strax före klockan 19 och när brandmännen kom fram till fastigheten hade branden spridit sig till flera lägenheter. Inga personer ska ha befunnit sig i lägenheterna och det finns inga uppgifter om att någon har skadats, enligt polisen.

Under morgonen uppges branden vara under kontroll. 

– Vi håller fortfarande på där, men branden är under kontroll. Vi håller på att skifta personal, säger Bosse Florell vid sextiden på onsdagsmorgonen. 

Fler än 20 enheter har varit på platsen, tillsammans med polis, ambulans samt Sjöräddningen.

I den brinnande fastigheten finns en även en mataffär och restaurang. Räddningstjänsten har kämpat med att hålla lågorna borta men under natten tog de sig in och spred sig inne i Coop-butiken. Nu uppger räddningstjänsten att byggnaderna är totalskadade.

Någon prognos för hur lång tid släckningsarbetet kommer att ta finns inte. Nu jobbar räddningstjänsten med att lösa av styrkorna som har jobbat hårt under i timmar. Men det är lite krångligt att få ut ny personal till ön då det krävs två färjor för att ta sig dit.

Då det är okänt vad som orsakat branden har en förundersökning om mordbrand inletts. Byggnadsarbete ska ha pågått i lokalerna, enligt polisen.

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.