Foto: Pontus StenbergFoto: Pontus Stenberg
 Foto: Pontus Stenberg
Foto: Pontus StenbergFoto: Pontus Stenberg
 Foto: Pontus Stenberg

Storbrand i restaurang i natt

Publicerad

Restaurang Fyren i Trosa hamn brann rejält under natten mot onsdag.

Den populära sommarrestaurangen var helt övertänd när brandkåren kom till platsen.

Vid 01-tiden under natten mot onsdagen såg en granne att det slog ut lågor från restaurang Fyren i hamnen i Trosa i Sörmland. När brandkåren kom till platsen var restaurangen helt övertänd.

– Det är bara ett par meter mellan trähusen nere i hamnen så vi fick koncentrera oss på att begränsa branden, säger Peter Kagnedal, räddningstjänst i beredskap på Sörmlandskustens räddningstjänst.

– Vi lyckades med det som tur är och under morgonen har vi kunnat börja släcka branden.

Helt utbränd

Restaurangen ska vara helt utbränd och bara väggarna ska stå kvar. Den hade stängt för säsongen och ingen ska ha befunnit sig i restaurangen.

– Vi har inga rapporter om att någon ska ha blivit röksskadad eller skadad på något annat sätt.

Under natten var det oklart vad som startade branden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag