Storbrand i Jönköping – flera till sjukhus

Foto: Läsarbild
Foto: Läsarbild

Det brinner i flera lägenheter i ett bostadshus i centrala Jönköping.

Flera personer har förts till sjukhus, rapporterar P4 Jönköping.

Enligt JP har en man allvarliga skador.

Branden bröt enligt radiokanalen ut cirka 09.40 på måndagsförmiddagen.

Totalt sex lägenheter har skadats eller påverkats av branden och en stor insats pågår, rökdykare har kallats in och söker av flera lägenheter, rapporterar Jönköpings-Posten

Minst tre personer har förts till sjukhus. 

Enligt JP handlar det om en kvinna mellan 20 och 29 år som är lindrigt skadad, en man mellan 30 och 39 år som är lindrigt skadad och en man i samma åldersspann som är allvarligt skadad.

En förundersökning gällande mordbrand har upprättats.

– Har man ingen naturlig förklaring ska man utreda det. En sådan rubricering gör att vi kan använda fler verktyg i utredningen. Om det visar sig att det finns en naturlig förklaring så kan man ta bort den brottsmisstanken eller ändra den, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg till JP.

– Just nu handlar vårt jobb om att hjälpa till i släckningsarbetet, vi söker ingen misstänkt. Händelsen är rubricerad utifrån spridningsrisken och att det inte finns någon naturlig förklaring. Men det kanske framkommer att det finns nån sån misstanke men där är vi inte än, säger han.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod det att tio personer förts till sjukhus med hänvisning till lokala medier, den uppgiften stämmer inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.