Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storbrand i föreningslokal

<p>Under söndagskvällen fanns räddningspersonal från fyra stationer på plats, totalt rör det sig om tolv enheter på platsen.</p>Foto: Filip Johansson

En fritidsgård i botten av ett bostadshus i Sollentuna brann under söndagskvällen.

Branden kunde släckas först efter en större insats.

– Det brann ganska kraftigt, säger Mikael Lundh, räddningsledare.

En föreningslokal som ligger i bottenvåningen på ett bostadshus på Malmvägen i Sollentuna började brinna strax efter klockan 18.00 på söndagskvällen.

Larmet nådde SOS Alarm vid 18.10.

På plats fanns räddningspersonal från fyra stationer - och minst tolv bilar ska ha skickats från räddningstjänsten.

– Det brann ganska kraftigt, säger Mikael Lundh, räddningsledare på plats.

Efter ett intensivt släckningsarbete med flera rökdykningsenheter fick räddningstjänsten till slut kontroll över branden, som spridit sig från föreningslokalen till intilliggande byggnader.

– Vi fick det inledningsvis larmat till oss som en lägenhetsbrand som spred sig i fasaden. Men det brann bara i den fasad som tillhör en utbyggnad, så det fanns ingen risk för spridning i bostadshuset, säger Mikael Lundh.

Nedlagd fritidsgård

Efter knappt två timmar lades i stället fokus på att få ut rök från byggnaden. Ingen rök ska dock ha nått bostadshusets trapphus.

– En del lokaler har vattensprinklers, så det har blivit mycket rök och vatten i vissa av lokalerna.

Inga personer skadades eller behövde evakueras från sina boenden. Lokalerna som brann var till stora delar en byggarbetsplats.

Den gymnastiksal som blev rökfylld blev illa åtgången och rutor hade krossats för att få ut röken.

Enligt polisen finns misstankar om att branden var anlagd. Händelsen är rubricerad som mordbrand, men inga misstänkta fanns ett par timmar efter branden.