Foto: Läsarbild/71717Foto: Läsarbild/71717
 Foto: Läsarbild/71717
Foto: Läsarbild/71717Foto: Läsarbild/71717
 Foto: Läsarbild/71717

Storbråk mellan fotbollshuliganer

Publicerad

En större sammandrabbning mellan fotbollshuliganer avvärjdes i centrala Stockholm på tisdagskvällen.

Vittnen såg poliser springa på tågspåret vid Karlbergs pendeltågsstation.

– Halvvägs dit drog de likadana teleskopbatonger och slog i marken med. Det var mycket hotfullt och provocerande, säger ett ögonvittne till Expressen.

Det är fotbollsderby i Svenska cupen i Stockholm under tisdagskvällen, mellan AIK och Hammarby.

Och precis som vid det senaste Stockholmsderbyt föregås matchen av sammandrabbningar och större polisinsatser.

Strax innan klockan 18 planerades en större sammandrabbning mellan fotbollshuliganer vid Karlbergs pendeltågsstation i centrala Stockholm.

– Det var ett sånt där ställe där man försökte komma åt varandra, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Sammandrabbningen avvärjdes dock i sista stund.

– Vi blev uppmärksammade på det där. Vi såg vad som hände, säger Kjell Lindgren.

Flera omhändertagna

Fotbollshuliganer sprang på spåret, liksom poliser, enligt vittnen på plats. Tågtrafiken vid pendeltågsstationen stoppades därför mitt i rusningstrafiken.

Strax efter klockan 18 satt cirka 15 personer kvar på platsen, omhändertagna av polisen.

Enligt polisens presstalesperson, Kjell Lindgren, upprättas inga anmälningar då grupperna aldrig drabbade samman med varandra.

Både polisen och flera vittnen på plats berättar att sammandrabbningen verkade planerad, vilket ofta är fallet vid liknande incidenter med fotbollshuliganer.

- Jag såg ett 20-tal svartklädda huliganer samlade i närheten av Karlberg klockan kvart i sex. Som på given signal gick de i samlad tropp mot Karlbergs pendeltågstation. Halvvägs dit drog de likadana teleskopbatonger och slog i marken med. Det var mycket hotfullt och provocerande, säger ett ögonvittne till Expressen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag