Storbråk mellan elever på skola i Vimmerby

Publicerad
Uppdaterad
Flera polispatruller skickades på onsdagseftermiddagen till Vimmerby gymnasium där ett storbråk mellan olika elevgrupper brutit ut.
Det var totalt fyra elever som rök ihop av okänd anledning.
När några av bråkstakarnas klasskamrater försökte stoppa bråket tillsammans med en lärare utbröt vilt tumult.
- Någon svingade en stol och läraren träffades i huvudet, säger Sven-Erik Karlsson vid polisen i Kalmar.

Två anmälningar

Den skadade läraren fördes med ambulans till sjukhuset i Västervik.
Flera andra elever barrikaderade sig i ett klassrum för att komma undan tumultet.
Det finns ännu inga uppgifter om vilka skador den drabbade läraren ådrog sig.
Två polisanmälningar har upprättats efter bråket. En om vållande till kroppsskada och en om misshandel.
- Det var väldigt mycket blodutgjutelse där uppe, säger skolans rektor Agneta Kling till Sveriges Radio Kalmar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag