Stora tågförseningar söder om Stockholm

Publicerad

Signalfel på flera ställen runtom Stockholm och söderut gör att det är stora förseningar i tågtrafiken på väg söderut.

– Det går trögt, och det går inte att säga hur länge detta pågår, säger Katarina Wollfram, presskommunikatör på Trafikverket.

Det var strax efter fyra i eftermiddag som störningarna i tågtrafiken började.

Enligt Trafikverkets hemsida påverkas följande sträckor från Stockholm: Stockholm Central - Eskilstuna/Malmö/Göteborg/Hallsberg/Karlstad.

– Vi jobbar just nu med att felsöka. Trafiken rullar på men det är trögt, vilket leder till förseningar, säger Katarina Wollfram, presskommunikatör på Trafikverket.

Det mest omfattande stoppet är i Stjärnhov mellan Flen och Gnesta.

– Där kan man inte passera överhuvudtaget. Sedan är det flera fel från Stockholm och söderut. Där har man ändå kunnat köra, men det går trögt. Därför tar det väldigt mycket längre tid. Vissa tåg leds alltså om, så man inte behöver stå och vänta.

Den svåra väderleken har dock inget med signalfelen att göra.

– Det händer ju sådana här saker också när det är soligt och fint. Signalfel är när det lyser rött i en signal, och det betyder att något inte stämmer. Antingen att det är ett mötande tåg, men det kan också vara ett fel i själva utrustningen, förklarar Wollfram.

Fastnade utanför Västerås

Vesna Dobric steg på sitt tåg i Örebro 16.46, och skulle ha anlänt till Stockholm 19.55.

– Vi satt fast länge, över en timme, och har precis kommit till Västerås. Nu blir jag nästan en och en halv timme försenad, säger Vesna Dobric.

Trafikverket har i nuläget ingen prognos när samtliga signalfel helt ska vara avhjälpta.

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag