Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora mysteriet kring Epsteins ex-flickvän

Flera av Jeffrey Epsteins offer har tidigare vittnat om övergreppen.
Ghislaine Maxwell.Foto: EVAN FALK/REX/IBL
Jeffrey Epstein.Foto: AP

Hon var sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epsteins ex-flickvän, bästa vän – och misstänks ha varit hans hallick.

Men Ghislaine Maxwell har inte setts till på snart ett år.

– Jag har hört att hon är i Brasilien, jag har hört att hon är i Frankrike, jag har hört att hon är i Kalifornien. Vem vet var hon är?, säger Lisa Bryant som regisserade den nya Netflix-dokuserien ”Jeffrey Epstein: Filthy Rich” till Esquire.

Esquire beskriver henne så här i en rubrik: ”Ingen vet mer om Jeffrey Epstein än Ghislaine Maxwell”. Maxwell misstänks ha stått i centrum för sextrafficking-härvan kring miljardären Epstein och anklagas för att ha lurat in dussintals flickor som sedan blev sexuellt utnyttjade. 

Maxwell nekar till samtliga anklagelser enligt Guardian och hon har aldrig ställts inför rätta. Hon utreds av FBI, men Maxwell har inte setts till sedan hon fotograferades vid en hamburgerrestaurang i Los Angeles i augusti förra året enligt Variety. Maxwell blev irriterad över att ha blivit fotograferad och sade ”det är sista gången jag äter här” enligt New York Post. Att det verkligen var Maxwell har dock ifrågasatts av bland annat Daily Mail.

Har försökt hitta Maxwell men utan framgång

Representanter för Epsteins offer har i flera månader försökt ta reda på var Ghislaine Maxwell befinner sig.

– Stora ansträngningar har gjorts för att lokalisera Maxwell men utan framgång. Det visade sig inte vara praktiskt görbart, säger Robert Glassman, advokat till ett av offren, om försöken att ställa Maxwell inför rätta enligt Fox News.

David Boies, advokat till ett annat offer, säger enligt Toronto Sun

– Maxwell har inte tillhandahållit någon som helst information vad gäller Epstein-utredningen. 

”Hon får trovärdiga dödshot på daglig basis”

Mail on Sunday uppgav i januari att Maxwell bevakas dygnet runt av amerikanska före detta elitsoldater och flyttas mellan olika hemliga adresser i mellanvästra USA. 

– Hon får trovärdiga dödshot på daglig basis, sade en vän till Mail on Sunday.

Ghislaine Maxwell blev miljardären Jeffrey Epsteins flickvän tidigt på 1990-talet, men de sågs inte tillsammans i offentliga sammanhang efter 2008 då Epstein dömdes för övergrepp på minderåriga.

Jeffrey Epstein anhölls förra året misstänkt för sexhandel med minderårig. Många kvinnor har vittnat om att de utsattes för sexuella utnyttjanden. Epstein begick självmord i häktet innan rättegången hann börja. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.