Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora avspärrningar i centrala Borlänge

Ett misstänkt farligt föremål har påträffats i ett fordon nära polishuset i Borlänge.

Flera lokaler, bostäder och Helixgymnasiet evakueras under eftermiddagen.

Samtidigt har ett Viktigt meddelande till allmänheten gått ut om att undvika området.

Polisen har spärrat av ett område runt polishuset i centrala Borlänge efter att man hittat ett misstänkt farligt föremål, rapporterar DT.

Räddningstjänst är också på plats.

– Vi undersöker just nu ett misstänkt föremål utanför polishuset, säger polisens talesperson Diana Qudhaib till tidningen.

Området som spärrats av är Siljansvägan, Ovanbrovägen, Tunagatan och Stationsgatan, enligt DT. Utöver flera bostäder och lokaler i närheten har polisen även beslutat om att utrymma Helixgymnasiet, som ligger bredvid polishuset.

Misstänkt föremål i fordon

Det misstänkta föremålet ska finnas i en parkerad bil i närheten av polishuset.

Klockan 15.16 har ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, gått ut om händelsen. Det informerar om fordonet med det farliga föremålet.

Räddningstjänsten uppmanar boende på och runt Vattugatan att hålla sig undan från fönster och inte gå ut”, skriver man i meddelandet.

Vet du mer? Har du bilder?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.