Janne Jemtland från Brumunddal i Hedmark försvann mystiskt natten till den 29 december. Foto: POLISEN, NORGEJanne Jemtland från Brumunddal i Hedmark försvann mystiskt natten till den 29 december. Foto: POLISEN, NORGE
Janne Jemtland från Brumunddal i Hedmark försvann mystiskt natten till den 29 december. Foto: POLISEN, NORGE
Den mordmisstänkte maken förnekar att han skulle ha mördat sin hustru – men medger att han har en del i hennes försvinnande. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetDen mordmisstänkte maken förnekar att han skulle ha mördat sin hustru – men medger att han har en del i hennes försvinnande. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Den mordmisstänkte maken förnekar att han skulle ha mördat sin hustru – men medger att han har en del i hennes försvinnande. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Polisen bekräftar nu att de hittat en död person i sökandet efter den försvunna tvåbarnsmamman. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetPolisen bekräftar nu att de hittat en död person i sökandet efter den försvunna tvåbarnsmamman. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Polisen bekräftar nu att de hittat en död person i sökandet efter den försvunna tvåbarnsmamman. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Under lördagen spärrades ett område av kring älven Braskereidfoss i Våler. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetUnder lördagen spärrades ett område av kring älven Braskereidfoss i Våler. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Under lördagen spärrades ett område av kring älven Braskereidfoss i Våler. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Man har tidigare gjort blodfynd som kopplas till den saknade kvinnan. Foto: HAGEN, FREDRIK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅNMan har tidigare gjort blodfynd som kopplas till den saknade kvinnan. Foto: HAGEN, FREDRIK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Man har tidigare gjort blodfynd som kopplas till den saknade kvinnan. Foto: HAGEN, FREDRIK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Död person hittad i sökandet efter Janne

Publicerad

Polisen bekräftar att de hittat en död person i sökandet efter försvunna tvåbarnsmamman Janne Jemtland, 36, vid en älv, skriver VG.

Platsen är avspärrad.

Dykare på plats.

Norska NRK skriver att kvinnans make, som greps för mord under fredagen, ska ha berättat var kroppen ska finnas. 

Den mordmisstänkte maken förnekar att han skulle ha mördat sin hustru – men medger att han har en del i hennes försvinnande, skriver NRK. Han ska också ha avslöjat var kroppen finns. 

Han har pressats av polisens förhörsledare – till sent i natt. 

Under lördagen spärrades ett område av kring älven Braskereidfoss i Våler, någon timmes bilresa från parets bostad utanför Brumunddal, norr om Hamar.

Död person hittad i sökandet

Polisen bekräftar nu att de hittat en död person i sökandet efter den försvunna tvåbarnsmamman Janne Jemtland, 36, vid en älv, skriver norska VG. Kroppen ska ha hittats vid klockan 15.20 på lördagen.

Polisen vill ännu inte bekräfta om kroppen är den saknade kvinnan.

– Men det är ingen annan som är saknad i området, säger en polisman till VG.

Janne Jemtland från Brumunddal i Hedmark försvann mystiskt natten till den 29 december. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet

Dykare och helikopter på plats

Dykare finns också på platsen. Även en helikopter har beordrats upp i området. Polisen hoppas på ett snabbt genombrott i utredningen, att kroppen ska hittas.

– Genom sökandet hoppas vi kunna lokalisera Janne Jemtland, säger åklagare André Lillehovde van der Eyden på en pressträff under lördagen. 

Janne Jemtland från Brumunddal i Hedmark försvann mystiskt natten till den 29 december. Hennes man har tidigare sagt att de tog en taxi hem efter en mellandagsfest vid tvåtiden på natten. 

Därefter ska hon ha lämnat bostaden.

Där registrerades mobilen

Vid 05.30-tiden på morgonen registrerades tvåbarnsmammans mobiltelefon av en basstation i Brumunddals centrum. 

Blodspåren har bekräftats tillhöra Janne Jemtland. Foto: HAGEN, FREDRIK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Man gjorde även ett blodfynd som kopplas till den saknade kvinnan. Analys har senare avslöjat att det var kvinnans blod som hittades vid vägkanten.

Efter det har ännu ett blodfynd – också det från kvinnan hittats – vilket norsk polis tidigare har bekräftat. 

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag