Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor räddningsinsats i Mälaren

Såhär håller du dig säker ute till sjöss.

En stor räddningsinsats inleddes i Mälaren kring Ekerö utanför Stockholm efter att en tom båt upptäckts i vattnet. Senaste under söndagseftermiddagen kunde polis konstatera att båten blivit stulen.

Vid halv 9-tiden under söndagsmorgonen fick polisen larm om en tom båt ute på vattnet kring Ekerö utanför Stockholm. Både kustbevakningen och sjöräddning skickades till platsen och inledde ett sökarbete.

– Båten är nu på land, men vi befarar att det kan finnas en person i vattnet. Motorn var i gång när båten hittades ute i vattnet, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Vid 13:30-tiden avslutades sedan räddningsinsatsen. På polisens hemsida skriver man att man fått kontakt med ägarna av båten, och i stället upprättat en anmälan om tillgrepp av båt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.