Stor räddningsinsats efter larm om drunkning

Publicerad

Strax innan klockan 15.00 fick polisen ett larm om en kantrad kanot utanför Skommarhamn, i Örnsköldsviks kommun. 

Enligt polisens hemsida var det två personer som klamrade sig fast i kanoten. 

Ett stort räddningspådrag kallades till platsen, men personerna kunde själva ta sig upp ur vattnet. 

– Det är en kanot som har slagit runt, med två personer ombord, säger Johan Stening, assisterande räddningsledare på flyg och sjöräddningscentralen. 

Larmet inkom strax innan klockan 15.00. Ambulans, helikopter och räddningstjänst med båt kallades till platsen. Enligt polisens hemsida ska kanoten ha legat 350 meter ut i vattnet. 

– Det var en person på land som såg dem och larmade oss, säger Johan Stening. 

Personerna i kanoten lyckades ta sig i land själva.

– De tog sig i land på egen hand och möttes av räddningstjänsten. De kunde gå själva när de kom upp. 

Personerna undersöks nu av sjukvårdspersonal på platsen. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag