Stor polisinsats i Norrköping. Foto: Björn PerssonStor polisinsats i Norrköping. Foto: Björn Persson
Stor polisinsats i Norrköping. Foto: Björn Persson
Under söndagskvällen vid 18.15-tiden fick polisen i Norrköping in larm ett pågående större bråk i centrala Östantill i Norrköping. Foto: GOOGLEMAPSUnder söndagskvällen vid 18.15-tiden fick polisen i Norrköping in larm ett pågående större bråk i centrala Östantill i Norrköping. Foto: GOOGLEMAPS
Under söndagskvällen vid 18.15-tiden fick polisen i Norrköping in larm ett pågående större bråk i centrala Östantill i Norrköping. Foto: GOOGLEMAPS

Stor polisinsats vid storbråk i Norrköping

Publicerad

Flera personer skadades i ett stort bråk i centrala Norrköping under söndagen.

Totalt har fem personer anhållits misstänkta för mordförsök och grov misshandel.

En pojke har vårdats på sjukhus för en knivskada.

Vid 18.15-tiden på söndagskvällen fick polisen i Norrköping in larm om ett pågående större bråk i centrala Norrköping. Sju till åtta polispatruller ryckte ut till platsen.

Flera personer skadades i bråket och fördes till sjukhus.

Enligt en bulletin från Vrinnevisjukhuset har en 17-årig pojke vårdats för en lindrig knivskada. Hans tillstånd är stabilt. Ytterligare en person, en 30-årig man, skadades lindrigt i bråket och stannar kvar på sjukhuset för observation.

Fem personer anhållna efter storbråk

Inledningsvis greps tre personer, misstänkta för misshandel alternativt grov misshandel. Senare greps ytterligare två personer. De fem personer som greps i samband med händelsen har även anhållits.

– Samtliga har anhållits. Det finns två brottsrubriceringar, den ena är försök till mord och den andra är grov misshandel, säger Anneli Johnsson Hammo, biträdande vakthavande på polisen i Östergötland.

Hon vill inte gå in närmare på mordförsöket eller på hur många av de fem gripna som är misstänkta i det ärendet.

Hur många personer som var delaktiga i bråket är oklart, men enligt polisen ska det röra sig om en majoritet av vuxna män. Någon form av tillhygge ska ha använts.

Blandade åldrar i bråk i Norrköping

– Jag har ingen bakgrund till bråket och vet inte vilka de inblandade är. Det var väldigt blandade åldrar, både under och över 18 år, säger Anneli Johnsson Hammo.

Hon vill inte kommentera något om några tillhyggen, men säger att man har gjort beslag på platsen. Hon vill inte gå in på vad de består av.

 

LÄS MER: Storbråk i Örebro - flera patruller på plats

 

– Vi har gjort avspärrningar där vi gör en teknisk undersökning och man har även gjort vissa beslag på platsen, säger Anneli Johnsson Hammo.

Hörde massa skrik

En boende i närheten av bråket blev vittne till händelsen, som denne uppger pågick till efter 19-tiden.

– Jag hörde massa gap och skrik och när jag tittade ut genom fönstret såg jag tre till fyra killar som viftade med två knivar mot varandra, säger personen som vill vara anonym.

Vittnet larmade polisen och berättar att de snabbt var på plats och kunde gripa några av personerna, som enligt vittnet kan vara i 25-årsåldern.

Den boende såg även en ambulans komma till platsen.

– Det var var kaos här med massa ungdomar som kom till platsen, jag vet inte var de kom ifrån, men det var läskigt. Jag tycker det har hänt så mycket på senaste tid här i Norrköping, säger personen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag