Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor polisinsats norr om Sundsvall

Polisen berättar att en stor insats med ett flertal patruller pågår i Sundsvall. 

En man är gripen på platsen – han ska ha hotat en kvinna med ett tillhygge.

– Det finns initiala uppgifter i ärendet om att det ska ha varit någon form av ett bråk i en lägenhet, säger Peder Jonsson, vid polisens regionledningscentral i Västernorrland. 

Klockan 20.12 meddelar polisen att den gripne mannen misstänks för grovt olaga hot. Detta efter att han, beväpnad med ett tillhygge, ska ha hotat en kvinna i en lägenhet. Kvinnan hade kunnat lämna lägenheten – och gripandet av mannen ska ha gått lugnt till. 

Polisen skriver på sin hemsida att de fick larmet klockan 18.05. 

”Polisen har en pågående insats med flertalet patruller i Sundsvall. Ingen person ska ha kommit till skada. Någon ytterligare information kan ej lämnas i nuläget”, skriver polisen. 

Klockan 19.51 uppdaterade polisen informationen med att en man har gripits av polis på platsen. 

– Vi har gripit en person, en man, på platsen. Det är ingen person som kommit till fysisk skada och det pågår initiala utredningsåtgärder för att reda ut vad som hänt, säger Peder Jonsson, vid regionledningscentralen. 

Vad är det som han ska ha gjort? 

– Det ska hållas förhör. Det är för knapphändiga uppgifter än för att kunna lämna ut, eftersom jag inte är klar över vilket rättsläge vi har.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.