"Det är maskerad polis med automatvapen och polishundar på båda sidorna av fastighetsbyggnaden. Polisen skriker till folk att man ska lämna området", säger fotografen Marco Blomberg som är på plats. Foto: / Marco Blomberg

"Det är maskerad polis med automatvapen och polishundar på båda sidorna av fastighetsbyggnaden. Polisen skriker till folk att man ska lämna området", säger fotografen Marco Blomberg som är på plats.

 Foto: / Marco Blomberg

Stor polisinsats med dragna automatvapen

Publicerad

Polisens insatsstyrka var på söndagseftermiddagen på plats i Märsta, norr om Stockholm.

De ska ha omringat en byggnad, haft dragna vapen – och helikopter uppe i luften.

Enligt uppgifter till Expressen rör det sig om ett tillslag mot Hells Angels.

Polisen bekräftar på sin hemsida att ärendet har koppling till "inhemsk organiserad brottslighet".

– Det här kommer pågå under olika omfattningar under hela natten, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

På söndagseftermiddagen har tungt beväpnad polis omringat en byggnad i Märsta, som Aftonbladet var först med att rapportera.

Tidigare under dagen ska ett tillslag ha skett mot en lägenhet där minst en person ska ha gripits.

Uppgifter om Hells Angels

För vad är ännu okänt, men enligt uppgifter till Expressen rör det sig om ett tillslag mot mc-klubben Hells Angels.

Fotografen Marco Blomberg var på plats i Märsta. Enligt honom var det väldigt rörigt utanför själva byggnaden.

– Det är maskerad polis med automatvapen och polishundar på båda sidorna av fastighetsbyggnaden. Polisen skriker till folk att man ska lämna området, säger han.

Uppgift: Rör sig om vapen eller sprängdeg

Piketbussarna ska nu ha lämnat platsen. Men flera polisstyrkor är kvar på platsen och de ska även ha gått in med hjälp av stege i en lägenhet.

– De har gått in med stege i en av lägenheterna. Men jag vet inte om de fått något napp, säger Marco Blomberg.

Nu kommer de att spärra av området runt fastigheten och även ett större område kring en parkering. Polisen ska troligen försöka gå in i två garage.

Enligt uppgifter till Expressen ska det röra sig om vapen eller sprängdeg.

Polisen vill inte kommentera uppgifterna. Men på sin hemsida skriver polisen att ärendet har koppling till organiserad brottslighet.

Under dagen ska polisen ha genomfört flera husrannsakningar i Märsta-området.

– Jag förmodar att de nu ska gå igenom garagen nu, säger Marco Blomberg som är på plats.

Omringat område i Märsta

Den lokala nyhetssajten Märsta.nu skriver att piketstyrkan slog till mot en lägenhet under förmiddagen, men att polisen inte vill uttala sig om varför.

Enligt nyhetssajten kallades förstärkning in efter det första tillslaget, och polisen ska ha omringat ett område i centrala Märsta med en lågt flygande helikopter, piketstyrka och civila poliser.

Sajten skriver också att poliserna har gått in i två bostäder – som ska vara utrymda. Enligt sajten ska polisen ha gått in i två garage. Märsta.nu skriver att fler piketbussar först kom till området.

Polisen förtegen – men insatsen pågär ännu

Polisen vill dock inte säga någonting om händelsen. Men bekräftar att det ännu är en pågående insats.

– Det här kommer pågå under olika omfattningar under hela natten. Det är ungefär det som jag kan säga, jag vill inte gå in på vad som görs överhuvudtaget, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Polisen vill inte kommentera uppgifterna om Hells Angels, men bekräftar alltså att det handlar om inhemsk organiserad brottslighet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag