Stor polisinsats med dragna automatvapen

"Det är maskerad polis med automatvapen och polishundar på båda sidorna av fastighetsbyggnaden. Polisen skriker till folk att man ska lämna området", säger fotografen Marco Blomberg som är på plats.
Foto: / Marco Blomberg

Polisens insatsstyrka var på söndagseftermiddagen på plats i Märsta, norr om Stockholm.

De ska ha omringat en byggnad, haft dragna vapen – och helikopter uppe i luften.

Enligt uppgifter till Expressen rör det sig om ett tillslag mot Hells Angels. 

Polisen bekräftar på sin hemsida att ärendet har koppling till "inhemsk organiserad brottslighet".

– Det här kommer pågå under olika omfattningar under hela natten, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm. 

På söndagseftermiddagen har tungt beväpnad polis omringat en byggnad i Märsta, som Aftonbladet var först med att rapportera.

Tidigare under dagen ska ett tillslag ha skett mot en lägenhet där minst en person ska ha gripits.

Uppgifter om Hells Angels

För vad är ännu okänt, men enligt uppgifter till Expressen rör det sig om ett tillslag mot mc-klubben Hells Angels.

Fotografen Marco Blomberg var på plats i Märsta. Enligt honom var det väldigt rörigt utanför själva byggnaden.

– Det är maskerad polis med automatvapen och polishundar på båda sidorna av fastighetsbyggnaden. Polisen skriker till folk att man ska lämna området, säger han. 

Uppgift: Rör sig om vapen eller sprängdeg

Piketbussarna ska nu ha lämnat platsen. Men flera polisstyrkor är kvar på platsen och de ska även ha gått in med hjälp av stege i en lägenhet.

– De har gått in med stege i en av lägenheterna. Men jag vet inte om de fått något napp, säger Marco Blomberg. 

Nu kommer de att spärra av området runt fastigheten och även ett större område kring en parkering. Polisen ska troligen försöka gå in i två garage. 

Enligt uppgifter till Expressen ska det röra sig om vapen eller sprängdeg.

Polisen vill inte kommentera uppgifterna. Men på sin hemsida skriver polisen att ärendet har koppling till organiserad brottslighet. 

Under dagen ska polisen ha genomfört flera husrannsakningar i Märsta-området. 

– Jag förmodar att de nu ska gå igenom garagen nu, säger Marco Blomberg som är på plats. 

Omringat område i Märsta

Den lokala nyhetssajten Märsta.nu skriver att piketstyrkan slog till mot en lägenhet under förmiddagen, men att polisen inte vill uttala sig om varför.

Enligt nyhetssajten kallades förstärkning in efter det första tillslaget, och polisen ska ha omringat ett område i centrala Märsta med en lågt flygande helikopter, piketstyrka och civila poliser.

Sajten skriver också att poliserna har gått in i två bostäder – som ska vara utrymda. Enligt sajten ska polisen ha gått in i två garage. Märsta.nu skriver att fler piketbussar först kom till området.

Polisen förtegen – men insatsen pågär ännu

Polisen vill dock inte säga någonting om händelsen. Men bekräftar att det ännu är en pågående insats. 

– Det här kommer pågå under olika omfattningar under hela natten. Det är ungefär det som jag kan säga, jag vill inte gå in på vad som görs överhuvudtaget, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Polisen vill inte kommentera uppgifterna om Hells Angels, men bekräftar alltså att det handlar om inhemsk organiserad brottslighet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.