Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor polisinsats efter vapen i Enskede

En stor polisinsats genomförs i en lägenhet i Enskede.

Vittnen ska ha sett en man med ett vapenliknande föremål.

Polisen är företegen om händelsen.

Vid 15.50 i dag fick polisen ett samtal om en person som hade sett ett vapen eller vapenliknande föremål i en fastighet i Enskede.

Polisen, som inte fann en vapenlicens på adressen, ryckte ut till lägenheten. Enligt uppgifter till Expressen är det flera polispatruller på plats.

Sedan larmet kom in har polisen arbetat med att få kontroll över personen, och vid 18.20 kunde de berätta att de nu hade det.

- Om han är gripen eller inte kan jag inte säga. Men vi har kontroll över mannen och ska göra en husrannsakan, säger Sven-Erik Olsson på länskommunikationscentralen i Stockholm.

Inte uppfattat som ett hot

Är mannen tidigare känd av polisen eftersom ni har gjort en sådan stor insats?

- Jag kan inte kommentera det, säger Sven-Erik Olsson.

Har han hotat någon med vapnet?

- Man har inte uppfattat det som ett hot, utan snarare gjort vissa iakttagelser.

Enligt polisen ska ingen annan person ha befunnit sig i lägenheten tillsammans med mannen. Huruvida polisen bedömer honom som farlig är oklar.

- Farlig och farlig. Det går inte att ta ställning till just nu, säger Sven-Erik Olsson, strax innan man fått kontroll över mannen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.