Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor polisinsats i Jordbro – man skjuten i huvudet

En man hade ringt in och uppgett att han skjutits i huvudet
Mannen har förts till sjukhus med lindriga skador.Foto: Swepix/Janne Åkesson / Swepix/Janne Åkesson
Polis på plats i Jordbro.Foto: Janne Åkesson / Swepix
Polisen är på plats.Foto: Janne Åkesson / Swepix

En stor polisinsats pågår under torsdagskvällen i Jordbro efter att en man ska ha skjutits i huvudet med ”någon form av vapen”. 

När polisen anlände till platsen var mannen skadad – men vid fullt medvetande. 

– Han ska vara lindrigt skadad men förd till sjukhus, säger Anna Westberg vid polisen. 

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök samt framkallande av fara för annan. 

Det var vid 22-tiden under torsdagskvällen som polisen larmades till en adress i Jordbro. En man hade då själv ringt in till polisen och uppgett att han skjutits i huvudet. 

När man anlände till platsen kunde man konstatera att mannen var skadad – men vid fullt medvetande och var uppe och gick. 

– Han ska ha träffats i huvudet med någon form av vapen men vilken typ av vapen det gäller är lite oklart. Eventuellt ett luftgevär, sa Anna Westberg initialt. 

Under natten kunde polisen avfärda teorin om att det handlat om ett luftvapen då man hittade kulhål i fönstret på en intilliggande byggnad. Foto: Swepix/Janne Åkesson / Swepix/Janne Åkesson

Senare under natten kunde polisen avfärda teorin om att det handlat om ett luftvapen då man hittade kulhål i fönstret på en intilliggande byggnad. 

Mannen är nu till sjukhus med lindriga skador. 

Platsen har spärrats av

Brottet inträffade i anslutning till en bostad och polisen har nu spärrat av platsen i väntan på en teknisk undersökning. 

Enligt polisen är det vid 23-tiden på torsdagskvällen fortfarande oklart vad som hänt. Senare skriver polisen på sin hemsida att man påbörjat en förundersökning gällande mordförsök samt framkallande av fara för annan.

– Det är lite oklart vad som har hänt där. Vi är där och håller förhör och kommer att undersöka vad som skett, säger Anna Westberg vid polisen. 

Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Brott i Sverige 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.