Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stor oro kring C-reform: ”Fullskaligt experiment”

Reformeringen av Arbetsförmedlingen riskerar att spricka
ARKITEKTEN. Martin Ådahl, Centerns arbetsmarknadspolitiska talesperson, har utarbetat reformen som beskrevs som en av partiets största segrar när januariavtalet presenterades.
Foto: PRESSBILD
NY MINISTER. Eva Nordmark (S), tog över som arbetsmarknadsminister när Ylva Johansson flyttade till Bryssel.
Foto: OLLE SPORRONG
KRYMPER. Reformen innebär att Arbetsförmedlingen krymper avsevärt och att privata aktörer helt ska ta över förmedlingsuppdraget. Men nu växer kritiken, även internt i Centerpartiet.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Premium: Reformeringen av Arbetsförmedlingen, som är Centerns stora flaggskeppsreform, dras med så stora problem att hela reformen riskerar att spricka. Det uppger källor för Expressen.

Motsättningarna mellan januaripartierna är också stora i frågan, och även inom Centern finns kritik mot hur den egna ledningen drivit fram förändringarna.

– Det är ett fullskaligt experiment, säger en C-företrädare.

I skottgluggen för kritiken står upphovsmannen till reformen, C-politikern Martin Ådahl, men själv avfärdar han bestämt kritiken.

– Man har försökt sabotera reformen, säger han.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Skönhetsingreppen som gick åt skogen – kändisarnas stora ånger

Premium: Förstörde karriären • Bröstvårtorna hamnade fel • ”Skämdes”

Inreda attefallshus med loft – gör det smart på få kvadrat

Premium: Enkla knep som maxar boytan • Inredarens 10 tips!

”Sandra”, 36: Han vill att jag tar honom med en löspenis

Premium: Sexologen svarar: ”Att bli kåt av analsex är inte så ovanligt”