Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor oro kring C-reform: ”Fullskaligt experiment”

Reformeringen av Arbetsförmedlingen riskerar att spricka
ARKITEKTEN. Martin Ådahl, Centerns arbetsmarknadspolitiska talesperson, har utarbetat reformen som beskrevs som en av partiets största segrar när januariavtalet presenterades.Foto: PRESSBILD
NY MINISTER. Eva Nordmark (S), tog över som arbetsmarknadsminister när Ylva Johansson flyttade till Bryssel.Foto: OLLE SPORRONG
KRYMPER. Reformen innebär att Arbetsförmedlingen krymper avsevärt och att privata aktörer helt ska ta över förmedlingsuppdraget. Men nu växer kritiken, även internt i Centerpartiet.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Reformeringen av Arbetsförmedlingen, som är Centerns stora flaggskeppsreform, dras med så stora problem att hela reformen riskerar att spricka. Det uppger källor för Expressen.

Motsättningarna mellan januaripartierna är också stora i frågan, och även inom Centern finns kritik mot hur den egna ledningen drivit fram förändringarna.

– Det är ett fullskaligt experiment, säger en C-företrädare.

I skottgluggen för kritiken står upphovsmannen till reformen, C-politikern Martin Ådahl, men själv avfärdar han bestämt kritiken.

– Man har försökt sabotera reformen, säger han.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Därför fungerar keto-dieten: Tappa två kilo första veckan

Enkelt schema • Recept • ”Gör enorm skillnad”

Christoffer var porrberoende: ”Det kändes så himla jobbigt”

Sambon Maria: Så löste vi problemet

Spara tusenlappar – slopa dina onödiga försäkringar

LISTA: Kolla om du är överförsäkrad • ”Många har inte koll”