Stor insats i Östersund – bostäder evakuerades

Foto: Google maps

Ett misstänkt farligt föremål hittades i en bostad i Torvalla utanför Östersund på onsdagseftermiddagen, uppger polisen. 

Två bostadsadresser utrymdes i väntan på att nationella bombskyddet skulle undersöka föremålet.

Under natten stod det klart att föremålen var ofarliga och de boende kunde återvända hem.

Polisen uppger för ÖP att föremålet hittades i samband med att polisen befann sig i området gällande en annan utredning. 

Vittnen har berättat för tidningen att de sett poliser med stridsvästar. 

På sin hemsida skriver polisen att nationella bombskyddet kallades in för att undersöka föremålet. Två adresser evakuerades under tiden – totalt rörde det omkring 30 personer. 

– Det är ett föremål i en lägenhet här, vi vet inte riktigt vad det är och därför tar vi det säkra före det osäkra. Det är vad vi brukar säga är ett misstänkt farligt föremål och sen vet vi inte vad det är, därför har vi avspärrat och vidtar rejäla säkerhetsåtgärder, säger polisen Stefan Fredriksson till ÖP. 

Klockan 15.15 tog polisen beslutet att upprätta avspärrningar. Vid midnatt uppgav polisen på sin hemsida att föremålen var ofarliga, men att avspärrningarna kvarstod.

Först klockan 02.15 kunde de boende återvända hem.

Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.