Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor ilska mot Ted Cruz efter resan till Cancún

Här räddas tusentals havssköldpaddor från rekordkylan
Ted Cruz möttes av demonstranter när han kom hem till Houston.
Foto: MARIE D. DE JESúS / AP TT NYHETSBYRÅN
Ilskan är stor mot Ted Cruz efter hans resa till Cancún.
Foto: MARIE D. DE JESúS / AP/ TT

Kritiken och hånen mot Texas senator Ted Cruz tilltar.

Samtidigt som hans delstat lider av den stränga kylan och de enorma strömavbrotten passade senatorn på att flyga till Cancún i Mexiko.

– Det var naturligtvis ett misstag, sa Cruz när han återvände till sitt hem i Houston efter bara ett dygn.

På onsdagen exploderade Twitter av rykten och spekulationer kring Ted Cruz förehavanden. Orsaken var en tweet som visade en bild på den republikanska senatorn, med resväska på flygplatsen i Houston – redo att borda planet till Cancún. 

https://twitter.com/Juan_Gomez18/status/1362219617997873154

Bilden följdes av flera bilder av Cruz tillsammans med hustrun Heidi, på såväl flygplatsen som flygplanet.

Samtidigt var flera miljoner Texasbor utan el i den stränga kylan som slagit till i veckan. Hans resa kunde snart bekräftas och på torsdagsmorgonen kom det första uttalandet från Ted Cruz själv.

”Med skolan inställd den här veckan, bad flickorna om att få resa tillsammans med vänner. Eftersom jag vill vara en bra pappa, flög jag ner med dem i går och jag flyger tillbaka i eftermiddag. Jag och min stab är i ständig kontakt med statliga och lokala ledare för att gå till grunden med vad som har hänt i Texas.”

När han återvände till sitt hem i Houston och träffade pressen under natten till fredagen, svensk tid, medgav han dock att han inte hade planerat att åka hem redan på torsdagen.

– Såhär i efterhand borde jag inte ha gjort det. Jag började få kalla fötter redan när jag satte mig ner på planet, sa Cruz.

– Att lämna när så många Texasbor har det så svårt kändes inte rätt, så jag ändrade min returbiljett och flög tillbaka med första möjliga flyg jag kunde ta. Planen var att stanna över helgen.

New York Times har även kommit över textmeddelanden skickade av Heidi Cruz till flera grannar i Houston, där hon skriver om att de flyr från sitt iskalla hem – och bjöd in dem att följa med till Ritz-Carlton i Cancún. 

Kräver att Ted Cruz avgår

Resan fick många att gå i taket och kräva senatorns avgång. Andra gav honom smeknamn som ”Fled Cruz” och ”Flyin' Ted”, en anspelning på Trumps gamla smeknamn på honom: ”Lyin' Ted”, eller hånade honom på andra sätt.

https://twitter.com/rickyftw/status/1362478911267827714

Några var också snabba med att poängtera att Ted Cruz själv kritiserat Austins borgmästare – en demokrat – som uppmanat folk att stanna hemma på grund av pandemin, men sedan själv flög till Cabo San Lucas i Mexiko.

Brutala halkan – bil efter bil tappar kontrollen

Förarna har inte en chans att bemästra backen i Texas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.