Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17 bilar totalförstörda i brand i Åkersberga

Det här är viktigast att tänka på vid en brand – steg för steg.

Två garagelängor i Åkersberga norr om Stockholm började under natten brinna. En av längorna förstördes helt i branden liksom totalt 17 bilar.

– Den ena har brunnit ner och den andra har också tagit eld och vi håller på och släcker ner längorna, säger Kurt Holm, ledningsoperatör vid Räddningsregion Mitt, klockan 04.45.

Räddningstjänsten larmades vid 03-tiden om branden och till en början bedömdes spridningsrisken till bostadshus i närheten som stor. Släckningsarbetet fokuserades därmed tidigt till att förhindra spridning.

– Vi håller på och skyddar ett bostadshus, men mest för att ha koll. Målet var att det inte skulle sprida sig vidare och vi kommer att låta den ena längan brinna ner, säger Kurt Holm.

Enheter från tre stationer deltog i släckningsarbetet, men under sen natt kunde de flesta lämna platsen. Räddningstjänsten kommer dock att vara på plats under den tidiga morgonen.

Polisen har spärrat av området. Ambulans kallades till platsen, men inga personskador har rapporterats.

Fler nyheter: Här smäller fyrverkerierna efter blixtnedslag

En fyrverkerifabrik i Ljungby började brinna under fredagskvällen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.