Stor explosion i centrala Madrid – flera döda

Flera personer har dött efter en explosion i centrala Madrid på lördagen.
Foto: PA PRESS / AP TT NYHETSBYRÅN
Bilder visar rök efter explosionen.
Foto: PA PRESS / AP TT NYHETSBYRÅN

Minst två personer har dött efter en explosion i centrala Madrid på eftermiddagen – de fyra översta våningarna på ett hus är bortsprängda.

En närliggande skola är evakuerad och ett barn skadat.

– Omständigheterna pekar mot en gasläcka, säger Madrids borgmästare José Luis Martínez, enligt El Pais. 

En stor explosion har inträffade strax före klocka tre på Calle Toledo i centrala Madrid, uppger spanska medier. Den kraftfulla explosionen har sprängt bort de fyra översta våningarna på huset, enlig El Pais. Minst två personer har omkommit i explosionen skriver spanska medier.

Enligt Madrids borgmästare José Luis Martínez är det troligt att en gasläcka orsakat explosionen.

– Omständigheterna pekar mot det, säger han enligt El Pais.

Enligt poliskällor till tidningen El Pais ska explosionen skett efter att gasoperatörer kontrollerat gasinstallationen på baksidan av bygganden.

Flera spanska medier skriver att skadade vårdas på gatan av räddningspersonal. Tidningen La Vanguardia skriver att räddningspersonal inte kan gå in i byggnaden på rund av rasrisken.

Spansk polis vädjar till Madridborna att hålla sig ifrån de centrala delarna av huvudstaden, skriver El Pais.

Skola evakuerad – kände gaslukt

Den närliggande skolan, La Salle La Paloma, har evakuerat sina elever. Enligt uppgifter till spanska La Sexta ska de evakuerat efter att känt lukten av gas och fasat för ytterligare en explosion. 

Enligt El Pais ska ett barn på skolan ha skadats sedan barnet fått splitter från explosionen på sig. Det ska dock röra sig om mycket lindriga skador.

Platsen för explosionen är avspärrad, och räddningspersonal är på plats, skriver spanska medier. Boende i området evakueras till ett närliggande hotell.

Byggnaden i vilken explosionen skett ligger dikt an vårdhemmet Residencial Los Nogales La Paloma.

– Ingen bosatt eller anställd har skadats. De evakuerar alla invånare till hotellet tvärs över gatan, säger en talesperson för Los Nogales till El Pais. 

Texten uppdateras

https://twitter.com/leireariz/status/1351891907505516544

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.