De nya siffrorna släpptes i kväll av Aftenposten, Norges största dagstidning, och kommer från en opinionsundersökning som Ipsos/MMI genomfört i både Norge och Sverige på uppdrag av Aftenposten och Dagens Nyheter.
Bara 12 procent av norrmännen anser att invandring är dåligt för Norge - medan 54 procent är positiva.
Samtidigt menar 63 procent av svenskarna att invandring är bra - medan 13 procent är negativt inställda. 21 procent svarar ”varken eller”.
Men i Sverige är det fler som vill se ett minskat flyktingmottagande, jämfört med grannlandet.
Medan 36 procent av svenskarna säger att de vill ta in färre flyktingar, så uppger 29 procent av norrmännen det samma.
"Tagit emot ett större antal"
Det är samtidigt bara en av tio svenskar som anser att integrationen fungerar väl. Sex av tio tycker att integrationen är ganska eller mycket dålig.
– Det är ett väldigt tydligt resultat och ett rejält underbetyg för hur integrationen fungerar i Sverige från den svenska allmänheten och det svenska folket. Det är en hyfsat stor skillnad mellan attityderna i Sverige och Norge, säger David Ahlin till Expressen.
När Ipsos genomförde undersökningen noterade de att olika grupper av Sveriges befolkning är eniga om att integrationen inte fungerar.
En av fyra norrmän tycker att integrationen fungerar väl - medan 37 procent tycker att den fungerar dåligt.
En förklaring till skillnaden mellan norska och svenska attityder kan vara invandringens omfattning.
– Sverige har ju under en tid tagit emot ett större antal flyktingar och har haft en mer generös politik än om man jämför med Norge de senaste åren, säger David Ahlin.
"Större missnöje i Sverige"
David Ahlin beskriver den svenska opinionen som splittrad.
– Undersökningen visar att det finns ett större missnöje och en större frustration över hur det fungerar i Sverige. Jag tror att det handlar om att fler i Sverige ser exempel på problem jämfört med Norge, säger David Ahlin.
På fördjupade frågor i undersökningen handlade det problem kopplade till bostäder, segregation, jobb och etableringstid.
Men samtidigt anser alltså fler svenskar än norrmän att invandring är bra för landet.
David Ahlin menar att resultatet bekräftar tidigare kunskaper om de svenska attityderna, som i Eurobarometern som visade att Sverige är det mest invandringspositiva EU-landet.
– Jag tror många är medvetna om att det har haft en stor betydelse för samhället och ekonomin, säger David Ahlin.
"Svenskar brukade vara europeiska mästare"
Men det är trots allt inte så stora skillnader mellan Norge och Sverige, menar experter.
– Nu har vi självklart med i beräkningen att invandringen är högre i Sverige än i Norge, det påverkar nog siffrorna. Ändå brukade vi svenskar vara europeiska mästare i flyktingvänlighet. Nu verkar det som norrmännen är mer positiva än vad vi har varit medvetna om, säger statsvetaren Andrej Kokkonen, vid Göteborgs universitet, till Aftenposten.
Norges integrationsminister Solveig Horne till Aftenposten:
– Vi skulle inte klara oss utan den invandring som vi har. Hade vi inte haft den arbetskraftsinvandringen, så hade det varit svårare att göra det som är viktigt för landet.
Aftenposten konstaterar också att Sverige tagit emot många fler asylsökande än Norge under de senaste åren, och 77 procent av de tillfrågade svenskarna uppger sig vara bekymrade för ”ökad främlingsfientlighet”.