Polisen och räddningstjänsten höll presskonferens om den tragiska olyckan utanför Piteå. Foto: Olle Wande
Polisen och räddningstjänsten höll presskonferens om den tragiska olyckan utanför Piteå. Foto: Olle Wande

Stor bussolycka utanför Piteå - tre döda

Publicerad
Uppdaterad
Två vuxna och ett barn dog när en buss och personbil frontalkrockade utanför Piteå i eftermiddag.
Bussen körde av vägen och välte, men passagerarna fick bara lindriga skador.
- Det var mest ungdomar i bussen, säger insatsledare Thomas Eriksson.
Sammanlagt var 30 personer inblandade i olyckan som inträffade på E4:an vid Kopparnäs, cirka en mil norr om Piteå. Polisen fick larmet klockan 14.01.
Två vuxna och tre barn färdades i personbilen. De vuxna och ett av barnen omkom. De övriga barnen skadades – ett av dem fördes till universitetssjukhuset i Umeå med allvarliga skador.
Polisen vill inte gå ut med var familjen hörde hemma, eftersom de anhöriga håller på att underrättas. Identifieringen av offren var svår, eftersom bilen var mycket förstörd.

Klämdes fast

Enligt Norrbottens-Kuriren satt ett herrlag i bussen, som välte efter krocken. Fyra personer klämdes fast i armar och ben i fordonet och fick hjälp av räddningstjänsten att ta sig ut.
De som färdades i bussen fick bara lindriga skador och på kvällen hade alla lämnat sjukhuset.
– Det var mest ungdomar i bussen, säger Thomas Eriksson insatsledare på Piteå räddningstjänst till TT.
Sammanlagt fördes 26 personer till Sunderby sjukhus i Luleå och Piteå Älvdals sjukhus. Totalt skadades 15 personer i olyckan.

Ingen misstanke om brott

Polisen och räddningstjänsten höll presskonferens om den tragiska olyckan utanför Piteå. Foto: Olle WandePolisen hade tidigt på söndagskvällen inga uppgifter om varför olyckan inträffade.
– Det finns i nuläget inte några misstankar om brott i samband med olyckan, säger yttre befäl Petra Hinterthaner.
Efter olyckan stängdes trafiken av i båda körriktningarna och orsakade långa köer på E 4:an. Strax före 17.30 öppnades vägen åter för trafik.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag