Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Villa övertänd – ska ha startat i kamin

En kraftig brand utbröt i en villa i Norberg under onsdagskvällen.
Foto: / Niklas Hagman

En villa i Norberg började på onsdagskvällen att brinna och blev snart helt övertänd. Polisen misstänker att branden startade då den äldre kvinnan som bor i huset eldade i en kamin.

Kvinnan ska ha fått med sig sina fyra hundar ut ur huset, men nio katter saknas fortfarande. 

Det var vid 20.46 som polisen fick in larmet om branden i en villa i Norberg. 

– Vi är på plats, det är ingen person skadad. Det är en äldre kvinna som är skriven på adress och som står ute med polispatrullen nu, säger Linnea Hultberg, RLC-befäl.

I nuläget verkar det som att branden började på övervåningen. Hultberg säger till Fagerstaposten att man misstänker att branden börjat då kvinnan i huset eldat i en kamin. Hon ska sedan ha försökt släcka branden, och larmat räddningstjänsten när hon inte lyckats.

Nio katter saknas efter branden

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet för att senare kunna undersöka platsen.

– Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Vi gör det för att kunna spärra av huset och ta dit tekniker, säger Linnéa Hultberg till Fagerstaposten.

Enligt tidningen ska fyra hundar ha tagit sig ut ur huset, men nio katter saknas fortfarande. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.