En stor brand bröt ut i ett radhus i Salem på torsdagen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
En stor brand bröt ut i ett radhus i Salem på torsdagen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Stor brand rasade i radhus i Salem

Publicerad

Det brinner i en radhuslänga i Salem söder om Stockholm. Räddningstjänsten arbetar intensivt med att försöka rädda byggnaden.

– Det finns viss förhoppning om att vi ska kunna greja det här, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef på räddningscentralen i Stockholms län.

Vid halv ett på torsdagen kom larmet om en brand i en radhuslänga i Salem. Räddningstjänsten är nu på plats med omkring 45 personer som arbetar för att släcka branden.

– Vi är där med enheter från Botkyrka, Huddinge, Lindvreten, Södertälje och Tyresö, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef på räddningscentralen i Stockholms län.

Ingen skadad

Alla boende som var hemma har tagit sig ut och ingen ska ha skadats vid branden.

– Den som bor i radhuset där det började blev tilltittad av sjukvården. Men jag har inga uppgifter om att någon skulle vara förd till sjukhus.

Branden verkar ha startat i radhuslängans ena gavel.

– Elden har spridit sig via taket till åtminstone ytterligare två hus. Däremot tror vi inte att branden har gått ner i husen, utan det har spridit sig i den så kallade krypvinden.

Hoppas kunna rädda huset

Parallellt med brandsläckningen arbetar räddningstjänsten med egendomsräddning.

– Man plockar ut värdesaker och bohag från de bostäder som vi inte riktigt vet om vi kommer att kunna rädda. 

Kommer ni att kunna rädda något av radhuslängan?

– Det är vår förhoppning. Ibland tar det vändningar som man inte riktigt känner till, beroende på konstruktion och så, men det finns viss förhoppning om att vi ska kunna greja det här, säger Lars-Åke Stevelind.

Det är oklart vad som startat branden.

Även polisen har skickat patruller till platsen.

Texten uppdateras

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag