Stor brand härjar i villa i Sigtuna

Publicerad

Brandmän från fem stationer bekämpar en villabrand i centrala Sigtuna.

Man har lyckats släcka villans undervåning, men på övre plan härjar fortfarande en fullt utvecklat brand.

– Vi har gått in med rökdykare, säger Roger Sverndal, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

Larmet inkom till räddningstjänsten klockan 17.55 på onsdagseftermiddagen.

– De första enheterna landade på plats alldeles nyss. Det är en fullt utvecklad brand i en större villa och vi har en större resurs på väg till platsen, säger Jonas Fröjdmark, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral.

En knapp timme efter att det första larmet nådde räddningstjänsten har man konstaterat att det inte ska finnas några människor kvar i huset.

– Vi har gått in med rökdykare. Undervåningen är släckt men det brinner fortfarande på övre plan, säger Roger Sverndal, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

För tidigt att ge en prognos

Nu fortsätter en stor insats att bekämpa branden. På räddningscentralen har man ännu inte fått tillräckligt med information för att kunna ge en prognos för det fortsatta släckningsarbetet.

– Vi har många resurser på plats, från Sigtuna, Märsta, Väsby, Skoklosters tank och Fyrislund.

Ett vittne såg branden innan räddningstjänsten hade anlänt.

– Det var nedsläckt i huset och brann väldigt mycket ur ett fönster.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag