Rikard Palm går hem i alla generationer. Pappa Mikael, dottern Olivia, 11, är lika besvikna över att Palm försvinner. Foto: Roger Vikström
Rikard Palm går hem i alla generationer. Pappa Mikael, dottern Olivia, 11, är lika besvikna över att Palm försvinner. Foto: Roger Vikström

Stor besvikelse när Palm försvinner

Publicerad
Uppdaterad
Palm går hem i alla generationer. Pappa Mikael, dottern Olivia, 11, och mormor Dorothy, 82 - alla lika besvikna över att Palm försvinner.
- Jag fattar inte att SVT kan göra så här, säger Mikael Jonsson.
Hemma hos familjen Jonsson i Värnamo ser man gärna på Rapport - men bara om det är Rikard Palm som läser nyheterna.
- Jag känner spontant att SVT har inga andra bra nyhetsuppläsare. Rikard Palm har den där spontaniteten så man känner att han verkligen är sig själv, säger Mikael.

"Förstår inte SVT"

Dottern Olivia,11, är också besviken, hon gillar Palm för att han är ”så mysig och rolig och säger roliga saker”.
- Jag förstår inte att SVT gör sig av med honom, säger hennes pappa.

"Känner igen sig"

Dottern Olivia,11, är också besviken, hon gillar Palm för att han är "så mysig och rolig och säger roliga saker". Foto: PRIVAT Rikard Palms felsägningar och grodor, som setts av tusentals personer på You Tube, har bara har gjort honom än mer populär, tror familjen.
- Det gör att han verkar lite mänsklig och spontan. Man känner ju igen sig lite, alla säger ju något som de inte menar ibland, säger Mikael.

Mormor är ledsen

Mikael Jonsson: "Jag fattar inte att SVT kan göra så här." Foto: PRIVAT Även Mikaels mormor Dorothy, 82, är ledsen över att SVT vill flytta Rikard Palm till Rapports nattsändningar.
- Tur att man är pensionär, för nu får jag titta på nyheterna på nätterna i stället, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag