Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stor asteroid passerar nära jorden nästa vecka

Asteroiden fångades på bild 1994. Den färdas i nästan 20 kilometer per sekund.
Foto: Sormano Astronomical Observatory
Asteroiden kommer att passera jorden på ett tryggt avstånd av ungefär 2 miljoner kilometer, enligt Nasas beräkningar.
Foto: NIKO TAVERNISE/NETFLIX / _GIJ0698.ARW

På tisdag omkring klockan elva på kvällen väntas en asteroid passera jorden. Asteroiden som är omkring en kilometer lång upptäcktes av Nasa 1994 och fick namnet 7482 (1994 PC1). 

Det kommer vara den närmaste asteroiden som går förbi jorden under de närmaste 20 åren. Men även om Nasa betecknar den som en ”potentiellt farlig asteroid” så är det ingen som är av uppfattningen att den kommer att kollidera med jorden, enligt CNN.

Den kommer att passera jorden på ett tryggt avstånd av ungefär 2 miljoner kilometer, enligt Nasas beräkningar. Troligtvis kommer 7482 (1994 PC1) inte att vara synlig för blotta ögat – men en amatörastronom med ett litet teleskop borde kunna få syn på den, enligt EarthSky.comAsteroiden som kan vara värd mer än alla pengar i världen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.