Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stora förseningar i tunnelbanan på flera linjer

Flera linjer har stoppats i tunnelbanan. Foto: Läsarbild
Gröna linjen dras med kraftiga förseningar på fredagsmorgonen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Två arbetsfordon spårade ur i Stockholms tunnelbana.

Detta ledde länge till stora förseningar på både gröna och röda linjen. På gröna linjen förekommer fortfarande oregelbunden trafik. 

– Det kommer att bli en väldigt besvärlig morgon, säger Henrik Palmér vid SL:s pressjour.

SL tvingades stoppa röda linjen på Stockholms tunnelbana mellan stationerna Slussen och T-centralen efter att ett arbetsfordon spårat ur på Strömbron vid Gamla stan.

Fordonet kunde bogseras bort men sträckan var länge drabbad av oregelbunden trafik och inställda avgångar.

SL: Förseningar i tunnelbanan på gröna och röda linjen

Även på gröna linjen hade ett arbetslok spårat ur vid Rådmansgatan under morgonen. Trafikanter hänvisades till ersättningsbuss för att ta sig runt stationen tills man hade flyttat på loket. 

Vid 07.30 meddelade SL att trafiken var åter i gång men med oregelbunden trafik. Dock rapporterades ett tillfälligt stopp vid 08-tiden på tunnelbanans blå linje på grund av ett vagnfel.

– Det är maximal otur i dag och stora störningar i trafiken, säger Henrik Palmér vid SL:s pressjour.

Henrik Palmér beskriver morgonens tidigare händelseförlopp:

– Det är två arbetsfordon som har spårat ur och stör trafiken. Dels är det på grön linje vid Rådmansgatan och på Strömbron på röd linje. Det är en urspåring och ett hjulaxelbrott. Det ena är en traktor och det andra är ett arbetslok. 

Arbetslok spårade ur vid Rådmansgatan

Det fanns länge ingen prognos för när trafiken kunde rulla som vanligt. Problemen väntades fortgå under hela rusningstrafiken.

Mellan Slussen och T-centralen kunde resenärerna välja tunnelbanans gröna linje och för att komma runt Rådmansgatan satte SL in ersättningsbussar. Tunnelbanan vände i Fridhemsplan/Odenplan för södergående tåg och i Slussen för norrgående tåg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!