Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stopp i tunnelbanan efter rökutveckling

Bild från rökutvecklingen vid Slussen.
Foto: Kari Lehtinen
Slussen och Medborgarplatsens tunnelbanestationer stängdes av på grund av rökutveckling.
Foto: Marcus Åberg
En kabelbrand ska ligga bakom.
Foto: Marcus Åberg

En kabelbrand vid Slussen har stängt ned morgontrafiken på flera stationer längs tunnelbanans gröna och röda linjer.

Trafiken började släppas på vid 7.30-tiden men SL varnar för stora störningar under hela morgonrusningen.

– Det var väldigt svårt att andas och folk andades genom kläderna, säger morgonpendlaren Kari Lehtinen om sitt tågbyte på Slussen.

Vid 05.20-tiden på torsdagsmorgonen började en kabelbrand vid tunnelbanestationen Slussen i Stockholm. Röken har spridit sig in till stationen och det har drabbat tunnelbanetrafiken vid stationen.

Polisen skriver att branden troligtvis har orsakats av arbete i tunneln. Branden kunde släckas snabbt, men den stora rökspridningen måste vädras innan trafiken kan återupptas.

Röda linjen var ställd mellan stationerna Zinkensdamm och Östermalmstorg medan den gröna linjen åker förbi Slussen under den tidiga morgonen. Slussens station stängdes helt och en stund därefter stängdes även stationen Medborgarplatsen.

Tunnelbanetrafiken på den så kallade röda linjen mellan Zinkensdamm och Östermalmstorg stoppades helt under branden men vid 7.30-tiden började trafiken släppas på.

– Vi har börjat släppa på trafiken i begränsad skala men det är fortfarande stora störningar som kommer att pågå hela morgonrusningen, säger Fredrik Cavalli-Björkman vid SL:s pressjour.

"Människor började springa mot utgången"

Morgonpendlaren Kari Lehtinen kom från Norsborgshållet när han skulle byta till tunnelbanetåget mot Slussen strax efter att branden hade inträffat.

– När vi kom till Slussen var det rök och dimma och en del människor började springa mot utgången, berättar han.

– Jag skulle byta till tåget mot Alvik och det tog ett par tre minuter innan det tåget kom. Det var väldigt svårt att andas och folk andades genom kläderna, säger Kari Lehtinen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.