Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stopp i trafiken efter lastbilsolycka

En lastbil körde rakt in i Södertäljebron på E4 i natt. Polisen uppmanar trafikanter att ta en annan väg.

Foto: Sören Nilsson

Två personer skadades när en lastbil körde rakt in i Södertäljebron på E4 på midsommaraftons morgon.

Bron skadades vid kraschen och trafikanter uppmanas att ta andra vägar förbi olycksplatsen.

– Allting måste bärgas först innan vi kan göra en inspektion av bron och kontrollera skadorna, säger Denny Josefsson vid Trafikverket.

Vid 02.34 natten till midsommarafton fick polisen in larmet om den våldsamma kraschen. En lastbil hade då, på oklart sätt, kört rakt in i Södertäljebron på E4.

– Lastbilen har vält på motorvägen i södergående riktning. Den ligger tvärs över vägen och stoppar trafiken totalt, säger Stockholmspolisens vakthavande befäl Pia Glenvik vid 05.30-tiden.

Två personer färdades i lastbilen när olyckan inträffade. Ingen av dem har skadats allvarligt.

– Ingen är allvarligt skadad, det är lindriga skador. Det var två personer i lastbilen, säger Pia Glenvik.

Polisen: Ta en annan väg

Bärgare har skickats till olycksplatsen, men polisen kan inte ge någon klar prognos över hur lång tid det kommer ta innan vägen kan öppnas upp igen.

– Det är oklart hur lång tid bärgningen tar, och det måste kontrolleras om det är några skador på bron. Det kan ta fram till förmiddagen, säger Pia Glenvik.

Trafikanter som ska passera olycksplatsen på midsommarafton uppmanas att hitta en alternativ väg.

– Även om man åker av trafikplatsen där lär det vara ganska svårframkomligt där. Det är bra om man väljer en annan väg, och då är det bra om man gör det i ett tidigt skede, säger Pia Glenvik vid Stockholmspolisen.

Oklara omständigheter bakom krasch

Trafikverket i sin tur meddelar:

"På grund av en olycka med lastbil är det stopp i båda körfälten i södergående riktning. Omledning sker från trafikplats Moraberg. Detta medför risk för kraftig köbildning, om möjligt välj annan väg. För närvarande finns ingen prognos på när trafiken kan släppas på igen."

Senare på dagen meddelar Trafikverket att bron skadats och att den måste repareras. Omständigheterna kring olyckan är oklara men inget annat fordon ska vara inblandat, skriver nyhetsbyrån TT.

– Allting måste bärgas först innan vi kan göra en inspektion av bron och kontrollera skadorna. Först efter det kan vi ta fram en prognos när bron kan användas igen, säger Denny Josefsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Sent på torsdagskvällen dog en man efter att ha krockat med en stillastående lastbil i Borås.