Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stöldvåg av Lexus-bilar i Sverige

Biltjuvar har under den senaste månaden stulit flera bilar av märket Lexus.
Foto: David Jakobsson

Biltjuvar har under den senaste månaden stulit flera bilar av märket Lexus.

Totalt har 23 Lexus-bilar stulits sedan den 1 juli och bara de senaste två dagarna har fyra stulits i polisregion Öst.

En stöldvåg av Lexus-bilar har drabbat Sverige. I ett pressmeddelande från polisregion Öst efterlyser polisen nu flera bilar av märket Lexus som stulits i Östergötlands län, Södermanlands län och Jönköpings län under de senaste dagarna.

”De senaste två dagarna har fyra bilar av märket Lexus stulits i polisregion Öst. Tre av bilarna hade beteckningen 450H och en bil beteckningen 450HL. I samtliga fall har bilägarna haft alla nycklar till fordonen kvar i sin ägo”, skriver polisen på sin hemsida.

En av bilägarna lyckades spåra upp sitt fordon via gps-systemet och såg att den stod parkerad i Borås. När en polispatrull åkte till platsen fann de bilen utan varken paneler eller handsfack. 

Polisen skriver även att över 23 anmälningar om fordonsstölder av märket Lexus kommit in över hela landet under den senaste månaden. 

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.