Stökigt på nattklubb
- folk vägrade gå hem

Publicerad

Det har varit en stökig kväll för polisen i Stockholms län.

Klockan halv sju på annandagsmorgonen höll 25 poliser fortfarande på att försöka få hem ett hundratal personer från nattklubben Tolv.

– Det har varit ganska många krogboxningar, säger Peter Asp, befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Juldagen är för många en kväll att gå ut med gamla vänner.

Polisen har i uppgift att ta hand om konsekvenserna.

- Det har varit en hel del lägenhetsbråk på fyllan och slagsmål i krogkön, säger Peter Asp.

Hur många har ni fått in under kvällen?

– Jag har inga exakta siffror, men inflödet har varit stort. En riktigt stökig lördagskväll kan man jämföra med.

Bråk när gäster skulle lämna

Långt in på morgonen pågick fortfarande en större insats vid nöjeskomplexet Tolv Stockholm, under Tele 2 Arena, där 150 festdeltagare vägrade gå hem från klubben Solidaritet Arena.

Festen började klockan 22 och slutade klockan 05.

– När folk ska lämna blir det tjafs och bråk. Det blossade upp vid klockan fem, då fanns det 700 personer kvar där inne. Det är lite slagsmål fram och tillbaka så vi har elva patruller. 25 poliser, säger Peter Asp.

"Lär bli pekpinnar"

Inga allvarligare skador har rapporterats och strax efter halv sju hade de flesta börjat bege sig mot tunnelbanan, enligt polisen.

– Problemet är att det är för många personer på samma plats som dricker sig för berusade, säger Mikael Petterson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Söderortspolisen kommer att kontakta klubbarrangören.

– Det lär bli en del pekpinnar. Klubbarna har ansvar för att inte servera berusade personer, säger Mikael Petterson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag