Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stödet till föräldrarna efter mordet på 12-åriga flickan

Flickans kompisar om sorgen efter skjutningen.
En 12-årig flicka sköts till döds i Norsborg söder om Stockholm i början av augusti.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Flickan dödades av en förlupen kula.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Advokat Thomas Bodström.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den 12-åriga flickan sköts ihjäl vid McDonald´s i Norsborg i södra Stockholm. 

Hennes föräldrar biträds nu av advokat Thomas Bodström. 

– Det här måste vara årets mest angelägna brott att klara upp för svensk polis, säger han. 

Tidigt på söndagsmorgonen den 2 augusti, öppnade någon eld inifrån en vit Audi vid en bensinmack i Norsborg söder om Stockholm. Bilen kördes en kort bit och ytterligare en skottserie följde. 

Advokaten: Alla gränser har passerats

Skotten var troligen ämnade för två yngre män med gängkoppling, som befann sig vid McDonald´s. De klarade sig såvitt känt utan skador. Kvar på platsen låg en svårt skadad 12-årig flicka, och hennes liv gick inte att rädda. En stund tidigare hade hon lämnat hemmet för att gå ut med hunden, enligt uppgifter. 

Ingen misstänkt gärningsman har gripits för dödsskjutningen, men nu har flickans föräldrar fått ett biträde – advokat Thomas Bodström – som företräder familjen.

– Alla gränser har passerat när en sådan ung flicka blir ihjälskjuten vid en hamburgerrestaurang, säger han. 

Polisen ville ha tips om bil

– Det här måste vara årets mest angelägna brott att klara upp för svensk polis. Jag har bara fått viss inblick i polisarbetet, men de lägger ner oerhörda resurser för att klara upp det här, fortsätter han. 

Efter skjutningen gick polisen ut och bad om tips rörande den bil som användes vid skjutningen. En brinnande vit Audi hittades i Sollentuna, men polisen har inte bekräftat att det är den aktuella bilen.

Expressen har sökt åklagaren som leder förundersökningen. 

Polisen har hittat den bil som kopplas till skjutningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.