Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stödde konspirationsteori – blev invald i kongressen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Republikanen Marjorie Taylor Greene vann sin valkrets i Georgia.
Foto: NATHAN POSNER/SHUTTERSTOCK / NATHAN POSNER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Marjorie Taylor Greene.
Foto: NATHAN POSNER/SHUTTERSTOCK / NATHAN POSNER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Hon trodde att en sammansvärjning av satanister och pedofiler underminerar president Trump – nu kommer hon in i kongressen.

Republikanen Marjorie Taylor Greene, fram till nyligen anhängare av konspirationsteorin QAnon, vann sin valkrets i Georgia.

Trump har kallat henne en ”framtida republikansk stjärna”.

Konspirationsteorin QAnon har spritt sig som en löpeld över USA den senaste tiden.

Enligt teorin finns en Satansdyrkande sammanslutning av pedofiler från samhällets elit, främst demokrater, som begår övergrepp, mördar och ibland äter sina offer.

Anhängarna av teorin tror att Hillary Clinton, Barack Obama, Hollywoodstjärnor som Tom Hanks och många andra är medlemmar av sammanslutningen. 

Trump ska slå tillbaka

Dessa personer har länge kontrollerat den så kallade ”djupa staten” och motarbetar president Donald Trump – som ska slå tillbaka i en stor ”storm” och gripa alla de skyldiga, enligt teorin.

Den republikanska politikern Marjorie Taylor Greene i Georgia har uttryckt stöd för teorin om QAnon. I somras jämförde hon miljardären George Soros, en överlevare från Förintelsen, med nazister. Och hon kallade kongressvalen 2018 för en ”islamisk invasion”.

”Republikansk stjärna”

Donald Trump har vägrat att ta offentligt avstånd från teorin. Och han kallar Marjorie Taylor Greene en ”framtida republikansk stjärna”. Hon backade senare från sitt stöd och sade att hon blivit ”felinformerad”.

Nu har hon valts in i kongressen och blir beslutsfattare i Washington DC.


Se mer:

Chefsförvaltaren: ”Det här kommer vara USA:s test” .

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.