Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Våldtagen kvinna hittad utomhus

Polisernas tekniker på platsen där kvinnan blev våldtagen. Foto: Stefan Johansson

Tekniker från polisen söker spår efter våldtäkten i Nynäshamn.

Foto: Stefan Johansson

Polisen ryckte ut på ett larm om en misstänkt våldtäkt i Nynäshamn i natt.

En kvinna i Nynäshamn utanför Stockholm har blivit utsatt för en grov våldtäkt utomhus. Det kan röra sig om en gruppvåldtäkt.

– En eller flera män, det är lite oklart eftersom vi inte har kunnat höra henne ordentligt, men det är hennes uppgifter från början, säger Christer Holmer, stationsbefäl i Huddinge.

Offret har förts till sjukhus.

Det var klockan 03.56 på natten mellan fredagen och lördagen som polisen ryckte ut på ett larm om en misstänkt våldtäkt i Nynäshamn, sydost om Stockholm.

– Vi fick in uppgifter från en anmälare som uppgav att hon har blivit våldtagen utomhus, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

– Vi åkte dit och träffade henne och hon är förd till sjukhus.

Förundersökning inledd om grov våldtäkt

Polisen har inlett en förundersökning om grov våldtäkt efter händelsen i Nynäshamn. Både tekniker och en sökhund har undersökt den utpekade brottsplatsen.

– Kvinnan hade varit på lokal någonstans i Nynäshamn och sedan ska de ha skett efteråt. Det är oklart om det är någon hon har träffat där eller om det har skett ute sedan, säger Christer Holmer, stationsbefäl i Huddinge.

Det finns inga uppgifter om vittnen till våldtäkten. Gärningsmannen eller gärningsmännen är på fri fot.

Tekniker från polisen söker spår efter våldtäkten i Nynäshamn. Foto: Stefan Johansson

Ingen gripen efter våldtäkten i Nynäshamn

– Det finns ingen gripen. Vi arbetar vidare med ärendet, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen har inga konkreta spår, men ska prata med kvinnan igen på lördagskvällen.

– Hon finns på sjukhus i nuläget och vi har inte kunnat prata med henne på grund av chock och berusning, säger Christer Holmer.

Under 2016 begicks nio fullbordade våldtäkter i Nynäshamn, enligt polisens uppgifter som Expressen tagit del av. Det gjordes också ett våldtäktsförsök. Under 2015 begicks åtta fullbordade våldtäkter i Nynäshamn.

Stockholms stad hårdast drabbad

Jämfört med andra kommuner i Stockholms län är det en låg siffra. Stockholms stad är hårdast drabbat. Under 2016 begicks 369 fullbordade våldtäkter i landets huvudstad.

För tre veckor sedan våldtogs en kvinna på Östermalm. Hon försökte att fly från den misstänkte gärningsmannen, som hann upp henne och förgrep sig på henne i ett trapphus. Därefter ska hon också ha blivit rånad.