Två till sjukhus efter seriekrock

Publicerad

Två personer har förts till sjukhus efter en seriekrock.

Fyra bilar var inblandade i krocken på Nynäsvägen – och ytterligare en ambulans krockade på väg till platsen.

– Bilarna var ordentligt krockade, säger Torsten Kjell, ledningsoperatör vid Södertörns brandförsvar.

Larmet om trafikolyckan inkom strax innan klockan 07 på torsdagsmorgonen. Fyra bilar ska ha kolliderat i norrgående körbana på väg 73, Nynäsvägen, i höjd med Länna utanför Haninge.

– Två personer är transporterade till sjukhus, säger Torsten Kjell.

Deras skadeläge är i nuläget okänt, men han berättar att de inblandade bilarna var ordentligt krockade. Hela norrgående körbana var avstängd under bärgningsarbetet.

Ambulans krockade på väg till platsen

En ambulans på väg till olycksplatsen ska dessutom ha kolliderat med ett annat fordon på väg dit.

– Man höll på att bärga bort fyra bilar, en ambulans var på väg dit och krockade på väg dit eftersom den tog fel väg. Den körde mot trafiken på något sätt, säger Anders Bryngelsson.

Ambulansen ska själva ha tillkallat bärgning, och enligt räddningstjänsten orsakade krocken inga allvarliga skador.

Alla körbanor öppna efter seriekrocken

Räddningstjänsten uppgav tidigare att man tvingades köra in genom södergående körbana eftersom det norra var helt blockerad.

Alla körbanor ska nu vara öppna för trafik igen. 

Det pågår ombyggnader i närheten av trafikplats Handen, där olyckan skedde, och räddningstjänsten uppmanar bilister att ha uppsikt runt platsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag