Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis kallad till brygga efter larm om järnrör

Räddningstjänsten har beordrats till Kumlabadet i Tyresö efter larm från Karolinska universitetssjukhuset att två personer har skadats av järnrör som stuckits ner i botten.Foto: Daniel Ingmo

Barnavdelningen på Karolinska universitetssjukhuset larmade om att två personer skadats av järnrör vid ett bad i Tyresö.

Nu misstänker räddningstjänsten att det var fästen på en flytbrygga som orsakade skadorna.

– De är ganska vassa så det är en sannolik orsak till att barnen fått sårskador, säger Andreas Linder, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Det var vid 15-tiden på söndagseftermiddagen som en sjuksköterska på Karolinska universitetssjukhuset i Solna larmade räddningstjänsten om att två personer kommit in med skador efter att de badat vid Kumlabadet, som också brukar kallas för Stenbadet, i Tyresö söder om Stockholm.

Enligt de första uppgifterna skadades personerna av någon typ av rör i vattnet alldeles nedanför en brygga. 

– Jag hörde att det ska vara fråga om någon form av järnrör, säger Andreas Linder, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Larmet orsakade en stor insats där räddningstjänsten sökte av området med hjälp av dykare utan att hitta några järnrör.

Kommunen ska åtgärda bryggan

Däremot visade det sig att badets flytbrygga satt fast i botten med hjälp av järnrör och att fästen mellan brygga och järnrör är vassa.

– De skulle ha kunnat orsaka sårskadorna, det är en sannolik orsak, säger Andreas Linder.

I ett första läge kunde varken polis eller räddningstjänst lokalisera några personer som skadats vid badet. Men efter ett samtal med KS klarnade bilden.

– De bekräftade händelsen och att en pojke kommit in med ambulans till dem vid 13-tiden, säger Andreas Linder.

Han har nu även varit i kontakt med säkerhetschefen i Tyresö kommun. Kommunen ska nu se över flybryggan på Kumlabadet och åtgärda de vassa kanterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.